Αρχική Ειδήσεις Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα <<Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή>>

με Έλενα Τσιουρλή

Το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή αφορά την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών τις οποίες ανακυκλώνοντας τες , δίνεται επιδότηση για τη νέα αγορά και η πλατφόρμα θα λειτουργεί από σήμερα 21/06 έως και 05/07/2022. Το ύψος των επιδοτήσεων θα κυμαίνεται από το 30% έως 50% της τιμής και σε απόλυτους όρους θα είναι από 135 έως 710 ευρώ ανάλογα με τον τύπο της συσκευης. Το πρόγραμμα αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η μείωση του λογαριασμού ενός σπιτιού μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ ετησίως.

Δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» είναι όλα τα σπίτια ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ το πρόγραμμα αφορά συσκευές όλων των κατοικιών, κύριων και μη. Η επιλογή των δικαιούχων ωστόσο θα προκύψει από συγκριτική αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και μόρια. Μοριοδοτούνται επιπλέον μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με ΑμεΑ.  Όσοι δεν επιλεγούν στους αρχικούς δικαιούχους θα παραμείνουν επιλαχόντες ώστε σε περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού να μπορέσουν να ενταχθούν.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Αιτήσεις υποβάλλονται από μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως εισοδήματος τα οποία έχουν γεννηθεί πριν της 1ης Ιανουαρίου 2005 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Για να υποβάλλει αίτηση ένα φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να :

  •  διαθέτει υποχρεωτικά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, καθώς και έγκυρους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων γίνεται η ταυτοποίησή του,
  •  έχει υποβάλει κατά το φορολογικό έτος 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), είτε ως ΥΠΟΧΡΕΟΣ ατομικής ή κοινής δήλωσης, είτε εμμέσως ως «ΣΥΖΥΓΟΣ/ΜΣΣ1» σε περίπτωση κοινής δήλωσης. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να έχει εκκαθαριστεί.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 5 Ιουλίου, ανάλογα με το ΑΦΜ των πολιτών.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions