Αρχική Ειδήσεις Barry Callebaut: Βρέθηκε σαλμονέλα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Barry Callebaut: Βρέθηκε σαλμονέλα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Ο μεγάλος Ελβετικός όμιλος Barry Callebaut ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε σαλμονέλα σε παρτίδα προϊόντων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

με Έλενα Τσιουρλή

Η Barry Callebaut, παγκόσμιος καλοσσός του κακάο και των προϊόντων σοκολάτας, έκανε γνωστό ότι η σαλμονέλα βρέθηκε σε παρτίδα προϊόντων στο εργοστάσιο του Βίσε στο Βέλγιο και γι’ αυτό διακόπηκε η παραγωγή του μεγαλύτερου εργοστασίου σοκολάτας στον κόσμο.

«Οι ειδικοί μας για τον έλεγχο της ποιότητας εντόπισαν την λεκιθίνη ως πηγή της μόλυνσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου.

Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «τα περισσότερα μολυσμένα προϊόντα βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο του Βίσε» και ότι ο όμιλος έρχεται σε επαφή με 73 πελάτες (βιομηχανίες και σοκολατοποιούς) για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση στο επίπεδο του καταναλωτή.

Ο όμιλος Barry Callebaut ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές του Βελγίου, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Διατροφικής Αλυσίδας και «έκλεισε όλες τις γραμμές παραγωγής σοκολάτας του Βίσε για προληπτικούς λόγους».

«Όλα τα προϊόντα σοκολάτας που παρασκευάσθηκαν στο Βίσε μετά τις 25 Ιουνίου έχουν μπλοκαριστεί», διευκρινίζεται επίσης στην ανακοίνωση. «Όλες οι γραμμές παραγωγής σοκολάτας θα καθαριστούν και θα απολυμανθούν πριν από την επανεκκίνηση της παραγωγής». Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων βορειοδυτικά των Βρυξελλών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Διατροφικής Αλυσίδας επισκέφθηκε την μονάδα και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες για την ιχνηλάτηση της μόλυνσης».

«Η διατροφική ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για την Barry Callebaut και η μόλυνση αυτή είναι απολύτως εξαιρετικού χαρακτήρα. Διαθέτουμε έναν χάρτη και πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες ασφαλείας», διαβεβαιώνει ο όμιλος.

Η ανακοίνωση δημοσιεύεται λίγες εβδομάδες μετά την υπόθεση των προϊόντων σοκολάτας που είχαν μολυνθεί από σαλμονέλα στο εργοστάσιο της Ferrero στην Αρλόν, στο νότιο Βέλγιο, που παρασκευάζει τις σοκολάτες Kinder. Οι βελγικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν στις 17 Ιουνίου ότι έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του εργοστασίου για τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο.

Ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut τροφοδοτεί με κακάο και προϊόντα σοκολάτας μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, από τους γίγαντες του τομέα όπως οι Hershey, Mondelez, Nestlé ή Unilever μέχρι τους ζαχαροπλάστες.

 

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions