Αρχική Σας προτείνουμε για σήμερα Book Of The Day: Ενεργειακή ψυχοθεραπεία

Book Of The Day: Ενεργειακή ψυχοθεραπεία

του Μιχάλη Δέλτα...

με Παναγιώτης Χασάπης

Έχεις δικαίωμα να μην αισθάνεσαι καλά. Να είσαι σιωπηλός και να μην αντέχεις τα πολλά λόγια, τα ψεύτικα χαμόγελα να θέλεις να είσαι μακριά από τον θόρυβο των ανθρώπων. Δεν έχεις όμως το δικαίωμα, να χρησιμοποιείς Εναντίον σου ή εις βάρος άλλων, το ότι δεν αισθάνεσαι καλά. Με αυτό τον τρόπο προκαλείς βλάβες που επιβαρρύνουν την κατάσταση. Στέκεσαι εμπόδιο στην εξέλιξη της Συλλογικής Συνείδησης. Για αυτό τον λόγο, όταν νιώθεις ότι μια δυσάρεστη ψυχολογική σου κατάσταση προσπαθεί να αποκτήσει μεγαλύτερο χώρο μέσα σου και στην καθημερινότητά σου, αντέδρασε άμεσα και δράσε άμεσα.

Βγες από το σπίτι και συνάντησε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεσαι και μπορεί να σε ακούσει.

Κλείσε την τηλεόραση. Άνοιξε κάποιο βιβλίο ή μια ιστοσελίδα με θέματα που σε ενδιαφέρουν, ή με θέματα που σε ενδιαφέρουν και για διάφορους λόγους τα προσπερνάς.

Πήγαινε για λίγη ώρα στην κορυφή ενός ψηλού σημείου της πόλης και συνειδητοποίησε ότι αυτή η υπέροχη θέα πριν από λίγα λεπτά σε πονούσε. Κατανόησε τι ακριβώς συμβαίνει όταν παίρνεις απόσταση από οτιδήποτε σε κάνεις να υποφέρεις.

Κάνε μια βόλτα στην Θάλασσα. Μείνε μαζί της. Παρατήρησε τον Ουρανό που είναι πάνω από όλους και όλα. Προσευχήσου σε ό,τι σου δίνει δύναμη και αγάπη. Τάισε τα αδέσποτα ζώα τα οποία αισθάνονται πιο άσχημα από εσένα και εμένα.

Κοίταξε τον εαυτό σου σε έναν καθρέφτη, όσο αντέχεις. Κλείσε του το μάτι.

Μην τον εγκαταλείπεις.

Μιχάλης Δέλτα

Στις 17 Μαΐου του 2018 δημιούργησα την “Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία” ένα κλειστό γκρουπ, μια διαδικτυακή σελίδα. Αναπτύχθηκαν θέματα και ζητήματα που συνδέονταν με την Ψυχολογία, τις Ενεργειακές Θεραπείες και ορισμένες Τεχνικές Αυτοβελτίωσης. Ήθελα να μοιραστώ κείμενά μου ανέκδοτα αλλά και να αναπτύξω ορισμένα τα οποία έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Οδός Πάνος και που αφορούν τα υπαρξιακά θέματα του ανθρώπου και το Μεγάλο Μυστήριο της Ψυχής.

Η “Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία” είχε άμεση ανταπόκριση από ανθρώπους οι οποίοι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον, αρχικά, και στη συνέχεια απέκτησαν μια καθημερινή επαφή με αυτή την κλειστή Κοινότητα. Επεδίωξα με αυτή την επιλογή να διαφυλάξω την ισορροπημένη και ήρεμη Ροή της, έτσι ώστε να μην γίνει μια αρένα αρνητικών συναισθημάτων όπως συμβαίνει συνήθως σε διάφορα γκρουπ στο διαδίκτυο. Στην «Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία» όσοι επιθυμούσαν είχαν την δυνατότητα να μοιραστούν προσωπικά τους βιώματα, τα οποία αφορούσαν την σχέση με την εσωτερική τους διαδρομή καθώς επίσης και την σχέση τους με τους γονείς και την οικογένειά τους. Κύριος άξονας γύρω από τον οποίο περιστράφηκαν τα κείμενά μου υπήρξε το Πώς καθορίζεται η ζωή του ανθρώπου από τα βιώματα της παιδικής του ηλικίας αλλά και ποιες θεραπευτικές διαδικασίες οφείλει να ακολουθήσει έτσι ώστε να απελευθερωθεί από τις επίκτητες πεποιθήσεις και να φτάσει στην εμπειρία της Αυτοπραγμάτωσης. Να Γίνει Αυτός που Θέλει να Είναι. Γράφω ως ένας διψασμένος Αναζητητής. Μέσα από τις έντονες εμπειρίες της ζωής και την πνευματική καθοδήγηση του Ανώτερου Εαυτού μου συνεχίζω και απολαμβάνω με Ευγνωμοσύνη το Μεγάλο Ταξίδι της Ψυχής. Αναγνωρίζω την Ανθρώπινη Ύπαρξη ως Πνευματικό Κανάλι της Εκπλήρωσης του Θεϊκού Σχεδίου εδώ στο ημιφωτισμένο πεδίο που ζούμε, στις χαμηλές συχνότητες της προσωρινής μας διαμονής.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions