Αρχική Ειδήσεις Μπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Μπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε την παραίτησή του από την αρχηγία των Τόρις ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το χρονοδιάγραμμα εκλογής διαδόχου

με Έλενα Τσιουρλή

Ο Τζόνσον τόνισε πως θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρωθυπουργός της Βρετανίας μέχρι να εκλεγεί νέος αρχηγός των Τόρις. “Η διαδικασία της επιλογής του νέου ηγέτη θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα”…”Είμαι υπερβολικά υπερήφανος για τα επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης”, είπε ο Τζόνσον κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο έργο του: “Από το ότι φέραμε εις πέρας το Brexit μέχρι ότι διευθετήσαμε τις σχέσεις μας με την ηπειρωτική Ευρώπη για πάνω από μισό αιώνα. Αξιοποιήσαμε την εξουσία γι’ αυτή την χώρα για να ψηφίζει τους δικούς της νόμους στο κοινοβούλιο, τα βγάλαμε πέρα με την πανδημία, οργανώσαμε την ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, την ταχύτερη άρση του λοκντάουν και τους τελευταίους μήνες οδηγήσαμε την Δύση στο να υψώσει το ανάστημά της στην επιθετικότητα του Πούτιν στην Ουκρανία”.

Μεταξύ άλλων τόνισε: “Είναι φανερό ότι πρέπει να εκλεγεί νέος ηγέτης και νέος Πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας προτίμησε το 2019.’’

Πρόσθεσε ότι, “Είμαι στενοχωρημένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου”.

Πρόεβλεψε, τέλος, ότι το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας, θα είναι χρυσό. Λίγο πίσω του παρακολούθησε τ διάγγελμα η σύντροφος του Βρετανού Πρωθυπουργού με το μωρό τους.

Ευχαρίστησε επίσης το αγγλικό δημόσιο σύστημα υγείας, που ανέλαβε τεράστιο βάρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε ότι ο Τζόνσον “πήρε τη σωστή απόφαση”. “Χρειαζόμαστε ηρεμία και ενότητα τώρα και να συνεχίσουμε να κυβερνάμε μέχρι να βρεθεί νέος ηγέτης”.

Την ίδια ώρα, οι στοιχηματικές εταιρείες προετοιμάζονται για την κούρσα της διαδοχής, ποντάροντας στους επικρατέστερους υποψήφιους για τα ηνία της χώρας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions