Αρχική Ειδήσεις Μπουρκίνα Φάσο: Νέα επίθεση τζιχαντιστών με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Μπουρκίνα Φάσο: Νέα επίθεση τζιχαντιστών με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Τα θύματα ήταν στρατιώτες και πολίτες

με Έλενα Τσιουρλή

Νέα επίθεση τζιχαντιστών σημειώθηκε στην Δυτική Αφρική στην Γκασκιντέ, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο,  όπου τουλάχιστον 3 στρατιώτες και 8 πολίτες, βοηθητικοί των ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών σε βόρειο τομέα της Μπουρκίνα Φάσο.

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσε τους αριθμούς αυτούς, κάνοντας πάντως λόγο για ακόμη «προσωρινό απολογισμό».

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η μάχη ξέσπασε «στην κοινότητα Σιλμαγκουέ, στην επαρχία Ναμεντεγκά». «Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για κάπου δέκα θύματα , δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενους», πρόσθεσε.

Οι πολίτες, είναι βοηθητικοί των ενόπλων δυνάμεων, ανήκουν σε παραστρατιωτική οργάνωση που φέρει το όνομα «Εθελοντές για την ‘Αμυνα της Πατρίδας»

Η επίθεση διαπράχθηκε δύο εβδομάδες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου από τον λοχαγό Ιμπραήμ Τραορέ εναντίον του αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Σανταογκό Νταμιμπά και την επομένη της αναγόρευσης του λοχαγού Τραορέ στο αξίωμα του μεταβατικού προέδρου.

Επρόκειτο για το δεύτερο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Μπουρκίνα Φάσο μέσα σε οκτώ μήνες, που συνδεόταν και αυτό με την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα, η οποία μετατράπηκε σε εστία της βίας τζιχαντιστικών οργανώσεων τα τελευταία επτά χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions