Αρχική Ειδήσεις Cambridge: Έπειτα από μια σειρά 5 μυστήριων θανάτων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο ανοίγει έρευνα

Cambridge: Έπειτα από μια σειρά 5 μυστήριων θανάτων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο ανοίγει έρευνα

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge ξεκίνησε έρευνα για το μυστήριο των 5 θανάτων φοιτητών μέσα σε 4 μήνες – Τι λένε οι αρχές για το ενδεχόμενο αυτοκτονιών

με Έλενα Τσιουρλή

Οι 5  φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge  έχασαν τη ζωή τους τελευταίους 4 μήνες, εκ των οποίων μόνο ένας από αυτούς φαίνεται να είναι επιβεβαιωμένη αυτοκτονία. Η σειρά των συνεχόμενων θανάτων μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου οδήγησε το Πανεπιστήμιο στο να διεξάγει έρευνα.

Ο καθηγητής Graham Virgo, ο ανώτερος αντιπρύτανης για την εκπαίδευση, δήλωσε ότι οι έρευνες δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ των πρώτων τεσσάρων θανάτων φοιτητών, που ήταν μάλιστα όλοι σε διαφορετικά κολέγια, όσον αναφορά τον 5ο θάνατο, είναι αντικείμενο έρευνας και οι αρχές ερευνούν τα στοιχεία που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το πανεπιστήμιο αρνήθηκε να ταυτοποιήσει αυτούς που πέθαναν, αλλά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν τον Ντάνιελ Φράι ετών, 20, δευτεροετή φοιτητή Ιστορίας στο κολέγιο Homerton, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο, και τη Γιασμίν Λαζουά, 34, πρωτοετή φοιτήτρια ανθρώπινων, κοινωνικών, και πολιτικών επιστημών στο Hughes Hall που πέθανε τον Μάιο.

Το πανεπιστήμιο είπε ότι μέχρι στιγμής ένας θάνατος έχει επιβεβαιωθεί ως αυτοκτονία από ιατροδικαστή και οι υπόλοιποι τέσσερις αντιμετωπίζονται ως ύποπτες αυτοκτονίες.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τον τραγικό θάνατο πέντε φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ τους τελευταίους μήνες. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των μαθητών που έχουν πεθάνει. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το πανεπιστήμιο το αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά και είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί στενά με τους εταίρους μας για να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών θανάτων» είπε ο Βίργκο.

Το πανεπιστήμιο είχε δημιουργήσει μια ομάδα ταχείας αντίδρασης σε περιστατικά, στην οποία συμμετείχαν τα πληγέντα κολέγια, εμπειρογνώμονες δημόσιας υγείας από τις τοπικές αρχές και το ΕΣΥ, το οποίο είχε εξετάσει τους τέσσερις πρώτους θανάτους φοιτητών. Οι αρχές λένε οτι δεν υπάρχει «καμία κοινή αιτία ή σαφείς διασυνδέσεις» στους τέσσερις πρώτους θανάτους. «Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε για έναν θάνατο, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως αυτοκτονία, και ο ιατροδικαστής δεν έχει ακόμη ξεκινήσει έρευνες για τους άλλους τέσσερις».

Με ανακοίνωσή της η ένωση φοιτητών του Cambridge επέκρινε το σχέδιο αποτροπής αυτοκτονιών του Πανεπιστημίου, υποστηρίζοντας πως είναι «αποδυναμωμένο».

«Είναι λάθος να κάνεις υποθέσεις για τις συνθήκες θανάτου κάθε φοιτητή, ωστόσο δε θα αποφύγουμε το γεγονός πως υπάρχει κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ των φοιτητών του Cambridge» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions