Αρχική Ειδήσεις Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 13 χρόνια

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 13 χρόνια

Σε 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ωστόσο αθωώθηκε από την κατηγορία για βιασμό

με Έλενα Τσιουρλή

Ποινή κάθειρξης 13 ετών για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον προπονητή ιστιοπλοΐας, χωρίς να του δοθεί κανένα ελαφρυντικό ενώ δεν του χορήγησε και ανασταλτικό στην έφεση.

Νωρίτερα, την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον προπονητή ιστιοπλοΐας πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ.
«Όσο αφορά στην καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το Φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη» τόνισε ο εισαγγελέας προτείνοντας την αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού.

Από την άλλη πλευρά, ο εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου.
«Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά» τόνισε ο εισαγγελέας για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ως προς την ειλικρινή μετάνοια ο εισαγγελέας τόνισε ότι η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions