Αρχική Ειδήσεις Ευθανασία στο πληγωμένο γαϊδουράκι που έδεσε και έσυρε στον δρόμο ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Ευθανασία στο πληγωμένο γαϊδουράκι που έδεσε και έσυρε στον δρόμο ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Οι κτηνίατροι έκριναν μάταιη την μεταφορά του ζώου στην Αττική και προχώρησαν σε ευθανασία του ζώου

με Έλενα Τσιουρλή

Το βασανισμένο γαϊδουράκι έπειτα από εξέταση ιππίατρου κρίθηκε ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη και χθες το βράδυ το υπέβαλαν σε ευθανασία. Αρχικά το ζωάκι θα μεταφερόταν στην Αττική, ωστόσο ο ιππίατρος  έκρινε πως το ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί καθώς σε πιθανή μετακίνηση του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος καθώς υπέφερε από μεγάλους τραυματισμούς και είχε δυσκολία να αναπνεύσει.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα) μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Δήμου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι το γαϊδούρι είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση λύκου, με τον κτηνοτρόφο να το ανεβάζει στην καρότσα για να το μεταφέρει ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον 70χρονο, για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

Κάτοικος της περιοχής διαψεύδει τον κτηνοτρόφο λέγοντας ειδικότερα ότι «βρίσκουμε πολλές φορές ζώα να τα έχει δεμένα σε ένα στύλο, το οποίο φέρνει γύρω γύρω το ζώο μέχρι να φτάσει στην άκρη. Περνούσα εγώ και με το μαχαίρι το έκοβα για να πάει να πιει νερό».

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions