Αρχική Ειδήσεις Έναρξη Εθνικού προγράμματος κατά του καρκίνου του μαστού ‘’Φώφη Γεννηματά’’

Έναρξη Εθνικού προγράμματος κατά του καρκίνου του μαστού ‘’Φώφη Γεννηματά’’

Αρχίζει σήμερα το Εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» ενώ το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

με Έλενα Τσιουρλή

Το πρόγραμμα για την πρόληψη του Καρκίνου του μαστού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης. Την αναλυτική παρουσίαση για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο πρόληψης και δημόσιας υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, έχοντας συνολικό προϋπολογισμό 50.476.400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31/3/2023. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφίας και ιατρικής επίσκεψης, για γυναίκες άνω των 50 ετών, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions