Αρχική Ειδήσεις Επιστράτευση στην Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε εξ επαφής επικεφαλή στρατολόγο «Κανείς δεν θα πάει πουθενά»

Επιστράτευση στην Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε εξ επαφής επικεφαλή στρατολόγο «Κανείς δεν θα πάει πουθενά»

Ο 25χρονος είχε αρνηθεί να πολεμήσει στην Ουκρανία

με Έλενα Τσιουρλή

Σάλος έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου για επιστράτευση, με πολλά στρατολογικά γραφεία να δέχονται επιθέσεις, παράλληλα με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της επιστράτευσης στη Ρωσία, στις οποίες έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις. Αυτή τη στιγμή τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν 25χρονο ο οποίος αρνήθηκε να πολεμήσει, εισβάλλει σε στρατολογικό κέντρο και να πυροβολεί εξ επαφής επικεφαλή στρατολογικού κέντρου. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν ο στρατολόγος σκοτώθηκε από τον πυροβολισμό, ωστόσο, σε άλλο βίντεο φαίνεται να τον βγάζουν από το κτίριο και να τον βάζουν σε φορείο, ενώ δεν κινείται.

 

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Ουστ- Ιλίμσκ, μια πόλη με περίπου 85.000 ανθρώπους, στην περιφέρεια του Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, ένας άνδρας με στολή παραλλαγής πυροβολεί τον επικεφαλής του στρατολογικού γραφείου εξ επαφής, ενώ άλλοι έφεδροι φεύγουν τρέχοντας από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί.

Ο κυβερνήτης του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram ότι το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και πως ο δράστης θα τιμωρηθεί.

Ο δράστης είναι ο 25χρονος Ράσλαν Ζίνιν, σύμφωνα με το Reuters, ο οποίος συνελήφθη. «Κανείς δεν θα πάει πουθενά», είπε λίγα δευτερόλεπτα προτού ανοίξει πυρ, δήλωσε στο Baikal People ένας αυτόπτης μάρτυρας. Πριν από την επίθεση, ο επικεφαλής του στρατολογικού γραφείου είχε συγκεντρώσει τους άνδρες και είχε κάνει μια «εμψυχωτική» ομιλία για την αποστολή τους στον πόλεμο.

Ο 25χρονος φέρεται να αναστατώθηκε όταν κάλεσαν τον καλύτερο φίλο του να παρουσιαστεί. Ο ίδιος δεν έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα. Σήμερα το πρωί, είπε στη μητέρα του ότι θα πήγαινε στο στρατολογικό γραφείο για να δηλώσει εθελοντής.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions