Αρχική Ειδήσεις Eurovision 2022: Amanda – Die Together – Γνωρίστε την Ελληνική συμμετοχή

Eurovision 2022: Amanda – Die Together – Γνωρίστε την Ελληνική συμμετοχή

Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη; Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί;

με Παναγιώτης Χασάπης

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για να διεξαχθεί ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision στην Ιταλία.  Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το “Die Together” θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό.

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική.

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022 με το τραγούδι «Die Together». Πρόκειται για μία συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντας Γεωργιάδη μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη, Bjorn Helge. Το video clip ήταν μια έμπνευση του σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και τα γυρίσματά του πραγματοποιήθηκαν στη Σύμη.

Το «Die Together» περιγράφει μία αληθινή ιστορία αγάπης που έζησε, έγραψε και ερμηνεύει η Αμάντα Γεωργιάδη.

Με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας επέλεξε να μη δημιουργήσει μια συνηθισμένη πλοκή που έχουν συνήθως αντίστοιχα video clip. Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί στο οποίο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει.

Το σπάνιο, αλλά και τόσο εντυπωσιακό τοπίο της Σύμης, που αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο video clip, μοιάζει να είναι ο τρίτος χαρακτήρας της ιστορίας.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/culture/music/754401-eurovision-2022-se-poion-imiteliko-tha-emfanistei-i-ellada»

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions