Αρχική Ειδήσεις Φωτιά στη Δαδιά : Καίγεται εδώ και μια εβδομάδα το δάσος – Περισσότερα από 34.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Φωτιά στη Δαδιά : Καίγεται εδώ και μια εβδομάδα το δάσος – Περισσότερα από 34.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Μέχρι στιγμής έχει καεί το 12% της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000

με Έλενα Τσιουρλή

Για 7η μέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου βρίσκεται στο μέσον του νομού Εβρου σε έκταση 428.000 στρεμμάτων από τα οποία τα 72.900 είναι αυστηρά προστατευόμενη ζώνη και εντάσσονται στη ζώνη προστασίας Α. Με λήψη από τον δορυφόρο Sentinel 2 την Τρίτη 26.07.2022 στις 12:10 τοπική ώρα, την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, η εκτίμηση για την έκταση που έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί (έως και 26.07.2022 12:10) από τη δασική πυρκαγιά στη Δαδιά Έβρου είναι περίπου 34.105 στρέμματα. Η έκταση αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 12% της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

Σε συνεργασία με τον στρατό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία απομακρύνεται η βλάστηση, καθαρίζονται οι ζώνες με μηχανήματα βαρέως τύπου σε μία προσπάθεια περικύκλωσης του πύρινου μετώπου με αντιπυρικές, οι οποίες θα ανασχέσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς επικουρώντας ταυτόχρονα στο έργο των δυνάμεων κατάσβεσης ενώ από τις πρωινές ώρες έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση οι αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή της φωτιάς στον Έβρο έχουν αποδώσει, βελτιώνοντας την κατάσταση.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions