Αρχική Ειδήσεις Φωτιά στην Πεντέλη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Χωρίς ενεργά μέτωπα Πεντέλη, Μέγαρα και Σαλαμίνα

με Έλενα Τσιουρλή

Η φωτιά στην Πεντέλη όπου άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές, καμένα σπίτια και μετέτρεψε σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δεν αποκλείεται από τις αρχές να πρόκειται για εμπρησμό. Το ενδεχόμενο αυτό δεν απέκλεισε ούτε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι ενδείξεις που οδηγούν τις έρευνες του ανακριτικού της Πυροσβεστικής και προς αυτό το ενδεχόμενο είναι:

ότι η φωτιά στο Νταού Πεντέλης που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/07) εκδηλώθηκε σε δύο σημεία στη θέση Βαγιάτη.

στα δύο σημεία αυτά, δε, δεν υπάρχουν καλώδια και πυλώνες του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να προκληθεί φωτιά από μια τέτοια αιτία

τα σημεία έναρξης της φωτιάς είναι δυσπρόσιτα και η πρόσβαση γίνεται μόνο από μερικούς χωματόδρομους

Ωστόσο ερώτημα που ζητά απαντήσεις είναι το γιατί σε μια ημέρα κατά την οποία ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς ήταν ένα βήμα πριν το «κόκκινο» δεν δόθηκε η προσοχή που πρέπει και ‘’επιτράπηκε’’ να συμβεί αυτό.

Ανάρτηση στο Facebook από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, υπογραμμίζει ότι ήδη από την περασμένη Δευτέρα είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο σημείο από όπου ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα της Πεντέλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)».

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions