Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: Βακτήριο που τρώει την σάρκα και προκαλεί γάγγραινα έφερε στην επιφάνεια ο τυφώνας Ίαν

ΗΠΑ: Βακτήριο που τρώει την σάρκα και προκαλεί γάγγραινα έφερε στην επιφάνεια ο τυφώνας Ίαν

Στην Φλόριντα υπάρχει ο διπλάσιος αριθμός μολύνσεων από το σαρκοφάγο βακτήριο που ευδοκιμεί στα υφάλμυρα νερά των πλημμυρών.

με Έλενα Τσιουρλή

Αύξηση των μολύνσεων με το σαρκοφάγο βακτήριο καταγράφεται στην κομητεία Λι της Φλόριντα μετά τον τυφώνα Ίαν, με κρούσματα να παρουσιάζουν νεκρωτική περιτονίτιδα, σοβαρή λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει γάγγραινα και θάνατο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα, στην πολιτεία που επλήγησε από τον καταστροφικό τυφώνα Ίαν έχουν ήδη καταγραφεί 65 περιπτώσεις λοιμώξεων από το βακτήριο Vibrio vulnificus και 11 θάνατοι.

Το V.vulnificus, ένα από τα βακτήρια που προκαλεί νεκρωτική περιτονίτιδα, ζει σε παράκτια νερά και σε στάσιμα πλημμυρικά ύδατα, κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς πιθανότατα εκτέθηκαν σε μολυσμένο νερό που πέρασε στον οργανισμό τους μέσα από δερματικά τραύματα.

Το βακτήριο πολλαπλασιάζεται μετά από διαρροές λυμάτων στα παράκτια ύδατα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του τυφώνα Ian.

Μετά από έναν τυφώνα, οι λοιμώξεις συνήθως ξεκινούν όταν ανοιχτές πληγές, κοψίματα ή γρατζουνιές έρχονται σε άμεση επαφή με ζεστό υφάλμυρο νερό. Ακολουθούν δερματικές βλάβες και έλκη.

Η σοβαρή ασθένεια από λοιμώξεις Vibrio vulnificus είναι σπάνια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των κρουσμάτων στη Φλόριντα αυξάνεται πάνω από 50 από το 2008, όταν το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα άρχισε να αναφέρει στοιχεία για τις λοιμώξεις.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions