Αρχική Ειδήσεις Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για ακραίο καύσωνα – Λιώνουν οι στέγες, φουσκώνει η άσφαλτος και πολίτες καταφεύγουν σε πολεμικά καταφύγια

Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για ακραίο καύσωνα – Λιώνουν οι στέγες, φουσκώνει η άσφαλτος και πολίτες καταφεύγουν σε πολεμικά καταφύγια

Στέγες κτιρίων λιώνουν, η άσφαλτο στους δρόμους ”φουσκώνει” ενώ μάλιστα άνοιξαν καταφύγια για αεροπορικές επιδρομές εν καιρώ πολέμου λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών

με Έλενα Τσιουρλή

Περισσότεροι από 90 κόκκινοι συναγερμοί σήμαναν για προειδοποίηση του ακραίου καύσωνα που πλήττει την Κίνα.

Η Σαγκάη, η οποία εξακολουθεί να καταπολεμά τις σποραδικές εξάρσεις κρουσμάτων κορονοϊού, προειδοποίησε τους 25 εκατ. κατοίκους που ζουν σε αυτή να προετοιμαστούν για υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα.

Από τότε που άρχισε η τήρηση σχετικών αρχείων το 1873, η Σαγκάη έχει καταγράψει μόνο 15 ημέρες μέχρι σήμερα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Οι αρχές, επικαλούμενες την κλιματική αλλαγή έχουν προειδοποιήσει για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα από τα μέσα Ιουλίου, κατά παράδοση την θερμότερη και πιο υγρή περίοδο του έτους.

Σε μια πόλη της επαρχίας της νότιας Κίνας, Τζιανγκσί, ένα τμήμα του δρόμου φούσκωσε τουλάχιστον 15 εκατοστά εξαιτίας της ζέστης, όπως φάνηκε από τα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Ναντζίνγκ, ένα από τα τρία “καμίνια” της Κίνας που φημίζεται για τα θερμά καλοκαίρια της, έχει ανοίξει για τους πολίτες τα υπόγεια πολεμικά καταφύγια από την Κυριακή, τα οποία είναι εξοπλισμένα με WiFi, βιβλία, ψύκτες ακόμη και φούρνους μικροκυμάτων. Σήμερα η πόλη εξέδωσε κόκκινο συναγερμό.

Η Τσονγκίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα, έχει επιστρατεύσει υδροφόρες που ρίχνουν νερό στους δρόμους για να τους κρατούν δροσερούς.

Αυτή την εβδομάδα υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και υπέρυθρη ακτινοβολία αναμένεται να περιβάλλουν την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, μια από τις χώρες που πλήττεται περισσότερο από τον καύσωνα

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions