Αρχική Ειδήσεις Πάτρα: Ασελγούσε στον 14χρονο ανιψιό του με νοητική υστέρηση επί 3 χρόνια

Πάτρα: Ασελγούσε στον 14χρονο ανιψιό του με νοητική υστέρηση επί 3 χρόνια

Είχε σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με την οικογένεια του παιδιού, το έπαιρνε στη δουλειά του και εκμεταλλευόμενος την διανοητική του υστέρηση το απομόνωνε και ασελγούσε πάνω του

με Έλενα Τσιουρλή

Με ποινή κάθειρξης 10 ετών, καταδικάστηκε χθες από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο θείος ενός αγοριού μειωμένης διανοητικής αντίληψης, που είχε ασελγήσει σε βάρος του, πάνω από 40 φορές. Οι πράξεις του θείου γίνονταν στον ανιψιό από την ηλικία των 14 ετών και για διάστημα 3 χρόνων περίπου. Ο 25χρονος σήμερα νεαρός περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια, τι του έκανε ο θείος του, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Ο κατηγορούμενος που είχε αναπτύξει σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με την οικογένεια του παιδιού, το έπαιρνε στη δουλειά του, όπου εκμεταλλευόμενος την διανοητική του υστέρηση, το απομόνωνε σε διάφορους χώρους και έκανε πάνω στο σώμα του κάθε ακατονόμαστη πράξη ασέλγειας.

«Με κατέστρεψαν σαν άτομο και σαν προσωπικότητα. Μου συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν ένα τίποτα» είπε ο νεαρός στο δικαστήριο, που επικαλέστηκε αισθήματα ντροπής, φόβου και ψυχολογικής πίεσης από τον θείο του, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει στην ερώτηση, γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε τίποτα.

Ολα ήρθαν στην επιφάνεια από την αδελφή της μητέρας του παιδιού, που διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε με τον ανιψιό της. Κατέθεσε και χθες μαινόμενη κατά του σάτυρου συγγενή. «Του κατακρεούργησε την ψυχή. Τον χρησιμοποίησε με τον πιο ελεεινό τρόπο, τον βίαζε κατ΄εξακολούθηση ο παλιόγερος», είπε στο δικαστήριο η θεία.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο, παραδεχόμενος όσα είχε κάνει. «Είναι φυσιολογικά αυτά; Εχετε συναίσθηση τι κάνατε στο παιδί;» του είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Εκανα λάθος και η δικαιοσύνη ας με τιμωρήσει» ήταν η απάντηση του ηλικιωμένου.

Ο δικηγόρος του, προσπάθησε να μειώσει την επιβαρυντική περίσταση της εμπίστευσης του 14χρονου από τους γονείς στον θείο, κάτι που απέρριψε το δικαστήριο, όπως και τον ισχυρισμό ότι όλες οι πράξεις ασέλγειας έγιναν με την συναίνεση και πολλές φορές με την συμμετοχή του νεαρού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δίκαιη, αλλά, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε ένα δώρο που λέγεται νέος ποινικός κώδικας, ο οποίος μείωσε από τα 20 στα 10 χρόνια κάθειρξης την συγκεκριμένη πράξη.

 

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions