Αρχική Ειδήσεις Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός ρωσικού πυραύλου στην Οδησσό – 6 θύματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός ρωσικού πυραύλου στην Οδησσό – 6 θύματα

Πυραυλική επίθεση δέχθηκε η Οδησσός με 6 θύματα, ανάμεσα τους και ένα παιδί

με Έλενα Τσιουρλή

Κατά τον ουκρανικό στρατό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Τουπόλεφ Tu-22 και προκάλεσε μεγάλο πλήγμα, σε κατοικημένη περιοχή, «κατέστρεψε αρκετά κτίρια κατοικιών και αγροτικές εγκαταστάσεις σε ακτίνα περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων», σύμφωνα με την τοπική ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ενώ υπήρξαν και 6 θύματα εκ των οποίων και ένα παιδί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών ενώ γενικότερα από το σαββατοκύριακο πύκνωσαν οι πυραυλικές επιθέσεις κατά μήκος της Ουκρανίας, με αρκετές από αυτές να σημειώνονται σε περιοχές μακριά από τα μέτωπα της μάχης, τη στιγμή που οι επτά μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις κάθονται στο τραπέζι των συζητήσεων της G7 για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Οι πυραυλικές αυτές επιθέσεις, με χαρακτηριστικότερη αυτή που σημειώθηκε χθες στο Κίεβο, εκτιμάται ότι αποτελούν ένα μήνυμα της Μόσχας προς τους «επτά».

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στη Λουγκάνσκ ανέφερε πως στα καταφύγια του εργοστασίου βρίσκονταν 568 άμαχοι προτού οι άνδρες του αποχωρήσουν.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions