Αρχική Ειδήσεις Ρωσία: Μυστήριο με φωτεινές στήλες – Μυστικό όπλο του Πούτιν ή ένα φυσικό φαινόμενο

Ρωσία: Μυστήριο με φωτεινές στήλες – Μυστικό όπλο του Πούτιν ή ένα φυσικό φαινόμενο

Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για το έργο των ρωσικών μυστικών οπλικών συστημάτων.

με Έλενα Τσιουρλή

Σύγχυση και προβληματισμό προκάλεσαν μυστήριες φωτεινές στήλες που φαίνονται στον ουρανό α προηγούμενα 24ωρα, κυρίως στην πόλη Μπέλγκοροντ, με άλλους να μιλούν για δοκιμή ενός όπλου λέιζερ για δορυφόρους από τον Πούτιν και άλλους για φυσικό φαινόμενο.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν την Τρίτη (4/10) και την Πέμπτη (5/10) δημοσιεύθηκαν στα social media οι σχετικές φωτογραφίες από κατοίκους της ρωσικής πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Οι Μοσχοβίτες, καθώς και οι κάτοικοι του Ομσκ και του Μουρμάνσκ, αντιμετώπισαν ένα παρόμοιο φαινόμενο. Οι εικόνες με τις φωτεινές στήλες αναρτήθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δημοσιεύτηκαν και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Και η είδηση γι’ αυτό το φαινόμενο διαδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο.

Δύο εκδοχές, τελικά, αξιολογήθηκαν. Σύμφωνα με την πρώτη, πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που προκαλεί μια οπτική ψευδαίσθηση, σύμφωνα με τη δεύτερη, το ίχνος του όπλου λέιζερ Peresvet.

Οι μετεωρολόγοι ωστόσο έχουν ήδη εκφράσει την εκδοχή τους πως οι παράξενες στήλες ονομάζονται «Light Pillars» και δημιουργούνται από την αντανάκλαση του φωτός σε κρυστάλλους πάγου, εξήγησε ο ειδικός του μετεωρολογικού κέντρου «Phobos» Michael Leus.

Όσον αναφορά το μυστικό όπλο λέιζερ, Peresvet έγινε γνωστό τον Μάρτιο του 2018, όταν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, μίλησε για ένα νέο όπλο λέιζερ.

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Απλώς δεν είναι ακόμα ώρα. Αλλά οι ειδικοί θα καταλάβουν ότι η παρουσία τέτοιων συστημάτων μάχης πολλαπλασιάζει την ικανότητα στην άμυνα της Ρωσίας», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος. Την ίδια χρονιά, το σύστημα πήρε τ’ όνομά του από τον ήρωα Peresvet, τον ήρωα της μάχης του Kulikovo (σηματοδότησε το τέλος της μογγολικής κυριαρχίας στη μεσαιωνική Ρωσία).

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions