Αρχική Ειδήσεις Ολλανδία: Κήρυξε κατάσταση λειψυδρίας

Ολλανδία: Κήρυξε κατάσταση λειψυδρίας

Καλούν τους πολίτες να κάνουν οικονομία στο νερό – Δεν προβλέπονται βροχές για τουλάχιστον ακόμα 2 εβδομάδες

με Έλενα Τσιουρλή

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας κήρυξε κατάσταση λειψυδρίας στο φετινό ασυνήθιστα ξηρό καλοκαίρι, ενώ δεν αναμένονται καν βροχές για τις επόμενες 2 εβδομάδες τουλάχιστον.

Ισχυρά κύματα καύσωνα σάρωσαν μεγάλα τμήματα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα, οδηγώντας σε εκκλήσεις για περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση, με τους επιστήμονες να λένε ότι κάνει πιο συχνά και φονικά τα διαστήματα με υπερβολική ζέστη.

Ανησυχία του φαινόμενου αυτού προκαλείται καθώς τα 2/3 ου πληθυσμού της Ολλανδίας ζουν κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, οι ξηρασίες μπορούν να γίνουν ένα οξύ πρόβλημα στη χώρα, δημιουργώντας προσχώσεις στους ποταμούς και εμποδίζοντας την κυκλοφορία μέσω υδάτινων οδών.

«Βλέπουμε ότι ο καιρός γίνεται όλο και πιο ξηρός στην Ολλανδία για αρκετές εβδομάδες τώρα λόγω της εξάτμισης στη χώρα μας και των πολύ χαμηλών ποτάμιων ροών από το εξωτερικό» δήλωσε η Μισέλ Μπλομ από την υπηρεσία Δημόσιων Έργων και Διαχείρισης Υδάτων της χώρας, που έχει οριστεί για να εποπτεύσει μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την ξηρασία.

Τα επίπεδα των υπογείων υδάτων μειώνονται και «είναι πολύ χαμηλά σε μερικές περιοχές στον νότο», ανέφερε το υπουργείο, προκαλώντας την εμφάνιση μεγάλης ποσότητας φυκιών και τον θάνατο ψαριών.

Οι περιφερειακές διευθύνσεις νερού καλούν τους πολίτες να κάνουν οικονομία στο νερό, με τις νότιες επαρχίες Ζίλαντ και Λίμπουργκ να ζητούν από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν επιφανειακά ύδατα για πότισμα – ένα μέτρο που επηρεάζει τους αγρότες.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions