Αρχική Ειδήσεις Η Ισπανία δείχνει το δρόμο καθιερώνοντας τριήμερες άδειες περιόδου για τις γυναίκες!

Η Ισπανία δείχνει το δρόμο καθιερώνοντας τριήμερες άδειες περιόδου για τις γυναίκες!

Διαβάστε περισσότερα...

με Παναγιώτης Χασάπης

Σε μια πρωτοπόρα κίνηση προχώρησε η Ισπανία, η οποία ανοίγει το δρόμο στα ανθρώπινα δικαιώματα και στέκεται δίπλα στις γυναίκες.

Η είδηση ότι η μεσογειακή χώρα θα φέρει τις άδειες περιόδου κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει ενθουσιάσει τον υπόλοιπο κόσμο, που καλεί τους δικούς του ηγέτες να παραδειγματιστούν. Το νέο νομοσχέδιο θα εγκριθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επιτρέποντας στις γυναίκες να πάρουν έως και 5 ημέρες άδεια εφόσον περνούν δύσκολα και επίπονα την περίοδό τους.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα βάλει τέλος στον ΦΠΑ στα προϊόντα περιόδου, ενώ στα σχολεία θα παρέχονται δωρεάν σερβιέτες και ταμπόν στους μαθητές που τα χρειάζονταιπράγμα που θα έπρεπε να ισχύει εδώ και καιρό για όλες τις χώρες. Μέχρι να γίνει αυτό, θα συνεχίσουν να αποτελούν προϊόντα πολυτελείας που αποκλείουν την πρόσβαση σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες, λες και η προσωπική υγιεινή κατά την έμμηνο ρύση είναι θέμα χρημάτων.

Αναφορικά όμως με τις άδειες περιόδου, η γυναικολογική και μαιευτική κοινότητας της Ισπανίας σημειώνει πως το ένα τρίτο των γυναικών αντιμετωπίζει δυσμηνόρροια ή επίπονη περίοδο. Όπως δήλωσε η Υπουργός Ισότητας, Ángela Rodríguez:

Εφόσον υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με φάρμακα, τότε θεωρούμε λογικό να παίρνεις προσωρινή άδεια. 

«Είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι είναι η επίπονη περίοδος. Δε μιλάμε για μια ελαφριά δυσφορία, αλλά για σοβαρά συμπτώματα όπως η δυσμηνόρροια, ο πυρετός και οι πονοκέφαλοι.»πρόσθεσε ακόμα.

Όπως σωστά ειπώθηκε άλλωστε, ένας ασθενής που εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα δικαιούται άδεια μετ’ αποδοχών, ενώ οι γυναίκες που περνούν τα ίδια κάθε μήνα είναι σε θέση να δουλέψουν κανονικά. Logic left the chat.
Ακόμα, το ίδιο νομοσχέδιο προσβλέπει στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στις ηλικίες 16-17 ετών χωρίς τη συναίνεση των κηδεμόνων, στα πλαίσια των σεξουαλικών δικαιωμάτων! Κι αυτό εμείς το ονομάζουμε πρόοδο και θα θέλαμε να το δούμε να συμβαίνει και στη χώρα μας. Δεν τυχαίνει να έχει πολύ καλές σχέσεις με τον όρο αυτό, αλλά ελπίζουμε σε μια αλλαγή στο μέλλον.
Πηγή: neopolis

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions