Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: Νέα ένοπλη επίθεση σε νοσοκομείο με 5 νεκρούς

ΗΠΑ: Νέα ένοπλη επίθεση σε νοσοκομείο με 5 νεκρούς

Νέο περιστατικό ένοπλης βίας στις ΗΠΑ

με Έλενα Τσιουρλή

Ο άντρας εισέβαλλε στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου στην Τάλσα της Οκλαχόμα σκοτώνοντας τέσσερεις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμα ενώ στην συνέχεια φαίνεται να αυτοκτόνησε.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Ρίτσαρντ Μιούλενμπεργκ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι οι υπηρεσίες του ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την παρουσία άνδρα με τουφέκι  στον δεύτερο όροφο κτιρίου του χώρου του νοσοκομείου και αμέσως μετά ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

Όταν η αστυνομικοί κατέφθασαν στο σημείο βρήκαν τον άντρα ηλικίας μεταξύ 35 – 40 που φέρεται να ήταν ο δράστης, νεκρό ενώ ήταν οπλισμένος με τουφέκι αλλά και πιστόλι. Τα θύματα και οι τραυματίες του νοσοκομείου εκτιμάται πως ήταν εργαζόμενοι και ασθενείς. Η αστυνομία της Τάλσα σημείωσε πως ακόμα η ταυτότητα του δράστη δεν έχει εξακριβωθεί.

Το περιστατικό του νοσοκομείου έχει συμπεριληφθεί στην σειρά των mass shootings των επιθέσεων δηλαδή με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν από τέσσερα ή και παραπάνω θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου– που σόκαραν τις ΗΠΑ και αναζωπύρωσαν τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions