Αρχική Ειδήσεις Μεξικό: 13 νεκροί μετά από ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομίας και κακοποιών

Μεξικό: 13 νεκροί μετά από ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομίας και κακοποιών

4 αστυνομικοί και 9 μέλη συμμορίας σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας για την απελευθέρωση δύο θυμάτων απαγωγής

με Έλενα Τσιουρλή

Ανταλλαγές πυρών μεταξύ αστυνομίας και συμμορίας σημειώθηκαν γύρω από σπίτι σε προάστιο της Γουαδαλαχάρας στο Μεξικό, στην προσπάθεια των αστυνομικών να απελευθερώσουν 2 άντρες όπου κρατούνταν όμηροι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι πυροβολισμοί διήρκησαν για παραπάνω από 1μιση ώρα. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο έπειτα από κλήση στην άμεση δράση για δύο ένοπλους που έβγαλαν από ένα αυτοκίνητο δύο φιμωμένους, δεμένους άνδρες.

Όταν οι Αρχές έφτασαν στο σπίτι, τους υποδέχθηκε μια γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε πως η καταγγελία είναι ψευδής και λίγο μετά το περιπολικό να αρχίσει να δέχεται βροχή πυροβολισμών. Από την ανταλλαγή πυρών έχασαν την ζωή τους 4 αστυνομικοί και 9 μέλη της συμμορίας των κακοποιών. Έγινε σύλληψη 8 ατόμων με τους 3 από αυτούς βαριά τραυματισμένους ενώ οι όμηροι κατάφεραν να απελευθερωθούν.

Στην αρχή της χρονιάς, δέκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην πολιτεία, μια από αυτές που πλήττονται περισσότερο από τη βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, στο οποίο οι αρχές προσάπτουν την ευθύνη για σειρά φόνων και απαγωγών.

Ο αρχηγός του, ο Νεμέσιο «Ελ Μέντσο» Οσεγκέρα, συγκαταλέγεται στους πλέον καταζητούμενους βαρόνους των ναρκωτικών στον κόσμο. Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (Drug Enforcement Agency, DEA) προσφέρει αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, το Μεξικό έχει καταγράψει πάνω από 340.000 φόνους και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις αφότου εξαπολύθηκε, τον Δεκέμβριο του 2006, ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions