Αρχική Ειδήσεις Turkagean: Ο προκλητική ονομασία διαφημιστικής καμπάνιας της Τουρκίας με την ονομασία «τουρκικό Αιγαίο»

Turkagean: Ο προκλητική ονομασία διαφημιστικής καμπάνιας της Τουρκίας με την ονομασία «τουρκικό Αιγαίο»

«Δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι' αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή» ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

με Έλενα Τσιουρλή

Το αίτημα της Τουρκίας να κατοχυρώσει το όνομα Turkagean δεν έγινε αποδεκτό από την Αμερική, ωστόσο το αίτημα έγινε δεκτό από επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εγκρίθηκε η χρήση του όρου «τουρκικό Αιγαίο»  από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031, μόνο στην Ευρώπη. Από την μεριά της Ελλάδας, αναμένεται προσφυγή στις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε «Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση», προσθέτοντας ότι το πώς θα αποκατασταθεί η τάξη όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε την χρήση του.

Η αίτηση απορρίφθηκε από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ που αφορούσε τη χρήση του όρου “Τουρκοαιγαίο” για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.

Για την καμπάνια της Τουρκίας “TurkAegean” ρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. “Η Τουρκία έχει απομονωθεί σε επίπεδο διεθνές, έχει απέναντί της όλη την ΕΕ και η μεγάλη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη από αξιόπιστος εταίρος να γίνει ισχυρός εταίρος”, απάντησε.

“Όποια προσπάθεια κι αν κάνει η Τουρκία, εμείς δεν φοβόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” σχολίασε.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος από πλευράς του σχολίασε το γεγονός με την σχετική ονομασία, λέγοντας: «Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της»

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM,  αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων και δημοσίευσε η Ναυτεμπορική φαίνεται ότι  ο όρος έχει γίνει δεκτός,

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions