Αρχική Ειδήσεις Πυρκαγιές σε Φωκίδα και Κρανίδι

Πυρκαγιές σε Φωκίδα και Κρανίδι

Ολονύχτια μάχη έδωσε η πυροσβεστική σε 2 πύρινα μέτωπα στην Ιτέα της Φωκίδας και σε 3 διαφορετικές εστίες στο κρανίδι

με Έλενα Τσιουρλή

Η πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στο χωριό Σερνικάκι στην Φωκίδα και έφτασε έως την Ιτέα κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας από τους κατοίκους της. Με λεωφορεία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς όπου θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 48 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρα τμήματα ενώ στην περιοχή είναι και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Στο σημείο επιχειρούν επίσης από νωρίς το πρωί, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Στην περιοχή μεταφέρονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα και με απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Κεντρικής Ελλάδας.

«Η κατάσταση αυτήν την ώρα είναι ελεγχόμενη, τα μέτωπα έχουν περιοριστεί αν και υπάρχουν ακόμη αρκετές εστίες. Μέσα στον Ελαιώνα τα δέντρα ακόμη καίγονται», ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, η Αλεξάνδρα Κουτσού, Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φωκίδας.

Την ίδια μέρα (Δευτέρα 4/7) λίγες ώρες μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Κρανίδι Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα τα οποία κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά που μέχρι στιγμής δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions