Αρχική Ειδήσεις Αργεντινή: Σε βακτήριο της Λεγιονέλλας οφείλεται η μυστηριώδης πνευμονία με τους 6 νεκρούς

Αργεντινή: Σε βακτήριο της Λεγιονέλλας οφείλεται η μυστηριώδης πνευμονία με τους 6 νεκρούς

Η νόσος των λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης

με Έλενα Τσιουρλή

Λύθηκε το μυστήριο με τα θανατηφόρα περιστατικά πνευμονίας στην Αργεντινή και όπως αποδείχθηκε η λοίμωξη οφείλεται στην νόσο των Λεγεωνάριων η οποία προκάλεσε 6 θανάτους μέσα μια μόλις εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, 11 πρόσωπα έχουν παρουσιάσει συμπτώματα και 5 εξακολουθούν να δέχονται θεραπεία, οι 2 σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον επαρχιακό υπουργό Υγείας, τον Λουίς Μεδίνα Κρους. Όλα τα κρούσματα συνδέονται με ιδιωτική κλινική στη Σαν Μιγκέλ δε Τουκουμάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα. Καταγράφηκαν από τη 18η Αυγούστου.

Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής, ενώ μια ασθενής ήταν 70χρονη η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις εκεί.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Λουίς Μεδίνα Ρουΐς είχε αναφερθεί την Τετάρτη στην υπόθεση ενός μολυσματικού παράγοντα, αλλά είχε διευκρινίσει πως δεν αποκλείονταν “τοξικοί ή περιβαλλοντικοί λόγοι”. Είχε ανακοινώσει ότι διεξάγονταν αναλύσεις στο νερό και στο σύστημα κλιματισμού της κλινικής.

Η νόσος των λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης, η μόλυνση από την οποία μπορεί να προκληθεί διά της αναπνευστικής οδού από την εισπνοή μολυσμένου νερού μέσω αερολυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions