Αρχική Ειδήσεις Χολέρα: 13 κρούσματα στο Ιράκ

Χολέρα: 13 κρούσματα στο Ιράκ

Σημειώθηκε αναζωπύρωση της μολυσματικής ασθένειας με τα περισσότερα κρούσματα να σημειώνονται στη Σουλεϊμανίγια, στην αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν

με Έλενα Τσιουρλή

Ο γενικός διευθυντής υγείας στη Σουλεϊμανίγια ανακοίνωσε 10 κρούσματα χολέρας στην ομώνυμη Πρωτεύουσα και σύμφωνα με το Ιρακινό υπουργείο Υγείας, άλλα δύο κρούσματα καταγράφηκαν στην αλ Μουτάνα (νότια) και το δέκατο τρίτο στο Κιρκούκ (βόρεια) με το συνολικό αριθμό κρουσμάτων στο Ιράκ τα 13.

Στην επαρχία Σουλεϊμανίγια, έχουν αναφερθεί ακόμη 56 ύποπτα κρούσματα και δείγματα αναλύονται σε εργαστήριο της Βαγδάτης, το μοναδικό στη χώρα που είναι σε θέση να κάνει διάγνωση.

Η χολέρα, ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και αφυδάτωση και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες ελλείψει θεραπείας, μολύνει μέσω της κατάποσης ή της απορρόφησης μολυσμένου νερού ή της βρώσης τροφίμων μολυσμένων από το βακτήριο vibrio cholerae.

Η ασθένεια εμφανίζεται συχνά σε κατοικημένες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή έλλειψη δικτύων αποχέτευσης. Στις αρχές του 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε πως κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται 1,3 ως 1,4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας και 21.000 ως 143.000 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions