Αρχική Ειδήσεις Έκρηξη σε Πανεπιστήμιο στην Βοστόνη: Υπάρχει παγιδευμένο δέμα με σημείωμα για τον Ζούκερμπεργκ και την εικονική πραγματικότητα

Έκρηξη σε Πανεπιστήμιο στην Βοστόνη: Υπάρχει παγιδευμένο δέμα με σημείωμα για τον Ζούκερμπεργκ και την εικονική πραγματικότητα

Το δέμα εξερράγη μόλις παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο Νορθίστερν της Βοστόνης

με Έλενα Τσιουρλή

Έκρηξη σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Νορθίστερν της Βοστόνης όταν έφτασε στο σημείο ένα δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό το οποίο μάλιστα εξερράγη στα χέρια του ταχυδρόμου όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στο δέμα υπήρχε ένα σημείωμα σχετικά με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την εικονική πραγματικότητα.

Στο σημείωμα αυτό καταγγέλλονταν επίσης οι σχέσεις μεταξύ των προγραμματιστών εικονικής πραγματικότητας και της πανεπιστημιακής κοινότητας που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ένα δεύτερο δέμα που θεωρήθηκε ύποπτο, εξουδετερώθηκε.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνά το συμβάν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Υπηρεσία Ιατρικών Επειγόντων της Βοστόνης. Ορισμένα βραδινά μαθήματα ακυρώθηκαν χθες, Τρίτη, αλλά το πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα, ανέφερε το Νορθίστερν στον ιστότοπό του.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ποιος μπορεί να έστειλε το δέμα ή γιατί στοχοθετήθηκε το Νορθίστερν.

Το CNN και το κανάλι WCVB της Βοστόνης μετέδωσαν ότι το δέμα περιείχε ένα σημείωμα που επέκρινε τον Ζάκερμπεργκ. Η εταιρεία Meta έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, την Horizon. Ο συντάκτης του σημειώματος προειδοποιεί να μην συνεργάζεται ο κόσμος με προγραμματιστές εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με το CNN. Το WCVB ανέφερε ότι το σημείωμα ήταν ανυπόγραφο και προειδοποιούσε γενικά τον κόσμο να μην συνεργάζεται με τον Ζάκερμπεργκ.

Το σημείωμα βρισκόταν μέσα σε ένα δοχείο υπό πίεση, το οποίο εξερράγη όταν ανοίχτηκε.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η αστυνομία σε άλλα πανεπιστήμια της Βοστόνης, όπως στο Χάρβαρντ και το ΜΙΤ, κάλεσαν τους ανθρώπους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καλέσουν τις αρχές αν πέσει στην αντίληψή τους κάποιο ύποπτο δέμα.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions