Αρχική Ειδήσεις Έβρος: 92 μετανάστες γυμνοί και χτυπημένοι

Έβρος: 92 μετανάστες γυμνοί και χτυπημένοι

Οι 92 μετανάστες βρέθηκαν μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία, στην ελληνική πλευρά. Τους πήραν τα ρούχα και όλα υπάρχοντα, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν χτυπηθεί και απειλήθηκαν με όπλο

με Έλενα Τσιουρλή

Αγανάκτηση προκαλεί η εικόνα των 92 μεταναστών όπου βρέθηκαν στα σύνορα του Έβρου κάτω από άθλιες συνθήκες, γυμνοί και χτυπημένοι. Όπως είπαν οι ίδιοι στους Έλληνες συνοριοφύλακες, αλλά και στα στελέχη της Frontex, αναγκάστηκαν να φύγουν δια της βίας από τα παράλια της Κωνσταντινούπολης, με τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες να τους μαζεύουν και να τους επιβιβάζουν δια της βίας σε τρία φορτηγά.

Στη συνέχεια, με το πιστόλι στον κρόταφο, όσοι από αυτούς που αντέδρασαν, εδάρησαν, περπάτησαν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα και μπήκαν σε πλαστικές βάρκες, οι οποίες τους μετέφεραν στον Έβρο. Από εκεί, στόχος ήταν να τους περάσουν στην ελληνική πλευρά, όπως και έγινε.

“Είκοσι χρόνια δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο”, έλεγαν Ελληνες συνοριοφύλακες που έσπευσαν να συνδράμουν τους μετανάστες στην περιοχή των Φερών, οπου βρέθηκαν, προσφέροντάς τους πρώτα απ’ολα ρούχα. Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές, το γεγονός ότι οι 92 δεν φορούσαν ρούχα και ήταν χτυπημένοι, έγινε με μια ξεκάθαρη πρόθεση: Μόλις εντοπιστούν από τα ελληνικά κλιμάκια, να τους περισυλλέξουν, να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και ρούχα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μεταναστών από τη Συρία και το Αφγανιστάν, γι’ αυτόν τον σκοπό της μεταφοράς τους συνεργάστηκαν οι τουρκικές αρχές με τους διακινητές, γεγονός που καταδεικνύει ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι άλλος από την εργαλείοποίηση του μεταναστευτικού, στοχεύοντας έτσι, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Το μεταναστευτικό είναι άλλωστε ένα μέσο πίεσης όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ε.Ε.

Εξάλλου, οι πρόσφυγες, που ξεπερνούν τα 3.000.000 στην Τουρκία, αποτελούν πολιτικό βάρος για τον Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία τροφοδοτείται με πολλά εκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες που διατηρεί στα εδάφη της.

 

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions