Αρχική Ειδήσεις Φωτιά σε Αχαΐα – Ηλεία: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Φωτιά σε Αχαΐα – Ηλεία: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Η φωτιά καίει από το απόγευμα της Κυριακής – Οι άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση

με Έλενα Τσιουρλή

Ολονυχτία μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Αχαΐα το απόγευμα της Κυριακής ενώ αυτή τη στιγμή έφτασε στην Ηλεία και απειλεί 4 οικισμούς οι οποίοι εκκενώθηκαν με μήνυμα από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Το μήνυμα αφορούσε τους οικισμούς  Κοτωρνάς, Καραγιαννέικα, Δαλαμπουρέικα στο οποίο έλεγε: ‘’Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών ‘’. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βάλμη.

ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης δήλωσε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ΕΡΤ, «Πιστεύω ότι τα εναέρια μέσα θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τα χειρότερα» ενώ πρόσθεσε πως «ο κίνδυνος είναι να μην φύγει η φωτιά προς τον οικισμό Λάτα γιατί αν φύγει από εκεί μπορεί να έχουμε πολύ σοβαρότερες καταστάσεις».

Η εικόνα που έδωσε η Πυροσβεστική, τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/7) ήταν ότι η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενεργές.

Στα σημεία της φωτιάς, αυτή την ώρα, επιχειρούν 48 οχήματα με 195 πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions