Αρχική Ειδήσεις Φωτιά σε Γαλλία και Ισπανία: Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές στην Ευρώπη

Φωτιά σε Γαλλία και Ισπανία: Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές στην Ευρώπη

Στην Γαλλία η φωτιές συνεχίζουν να καίνε για 5η μέρα ενώ στην Ισπανία είναι ανοιχτά περισσότερα από 20 μέτωπα πυρκαγιών

με Έλενα Τσιουρλή

Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται η Ευρώπη με το επικίνδυνο κύμα καύσωνα να επιδεινώνει τις φωτιές στη Γαλλία, την Ισπανία και την Βρετανία.

Γαλλία: Στην ευρύτερη περιοχή του Μπορντό, στη δυτική Γαλλία, 25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν σπίτια, καταλύματα και κατασκηνώσεις προκειμένου να ξεφύγουν τις φλόγες.

Στη μάχη με τις φλόγες στη Ζιρόντ, στην περιφέρεια του Μπορντό, έχουν ριχτεί 1.500 πυροσβέστες, ενώ από την περασμένη Τρίτη έχουν αποτεφρωθεί 140.000 στρέμματα πευκοδάσους γύρω από τον αμμόλοφο του Πιλά, τον υψηλότερο της Ευρώπης.

Οι πυρκαγιές είναι οι πιο καταστροφικές που βίωσε η περιοχή από το 1949, με το πύρινο μέτωπο να έχει μήκος 9 χλμ. και πλάτος περίπου 8 χλμ. Η θερμοκρασία στην περιοχή αναμένεται να υπερβεί τους 44 βαθμούς Κελσίου.

To υπουργείο Εσωτερικών ήδη ανακοίνωσε την αποστολή πτητικών μέσων και πυροσβεστών. Συνολικά φέτος στη Γαλλία καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές 791.000 στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμης γης.

Oι Γάλλοι μετεωρολόγοι έχουν απευθύνει προειδοποίηση για τον «καύσωνα της Αποκαλύψεως» τις επόμενες ημέρες, με δεκάδες περιοχές να έχουν τεθεί σε «κόκκινο συναγερμό» για φωτιά.

Ισπανία:  Oι φωτιές έχουν κάνει στάχτη περίπου 1,2 εκατομμύρια στρέμματα γης, αφήνοντας πίσω νεκρούς, εκτοπισμένους και κατεστραμμένες περιουσίες. Σημειωτέων πως στην Ισπανία ο υδράργυρος άγγιξε πως τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ισπανία, τουλάχιστον 20 μέτωπα καίνε εκτός ελέγχου, αφανίζοντας καλλιέργειες και καταστρέφοντας σπίτια.

Ένα από τα μεγαλύτερα μέτωπα βρίσκεται στη βορειοανατολική Καταλονία όπου επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι ισχυροί άνεμοι, που αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, κάνουν αδύνατο το έργο της πυροσβεστική.

Κάτοικοι προσπαθούν με όποιο μέσο διαθέτουν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες να αναχαιτίσουν τις φλόγες.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions