Αρχική Ειδήσεις Γαλλία: Καρδινάλιος ομολόγησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά 14χρονη

Γαλλία: Καρδινάλιος ομολόγησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά 14χρονη

Μετά από την ανακοίνωση του αποσύρθηκε από τα καθήκοντα του

με Έλενα Τσιουρλή

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους ιεράρχες της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας συγκλόνισε τον κόσμο έπειτα από την ανακοίνωση της ενοχής του για την σεξουαλική κακοποίηση ενός 14χρονου κοριτσιού. Το συμβάν παρότι σημειώθηκε πριν από 35 χρόνια, ο Καρδινάλιος παραδέχθηκε την ενοχή του και ανακοίνωση ότι θα αποσυρθεί από τα καθήκοντα του.

Αναλυτικότερα, καρδινάλιος Ζαν-Πιερ Ρικάρντ εξέδωσε γραπτή δήλωση τη Δευτέρα, στον απόηχο μιας έκθεσης που εκδόθηκε πέρυσι αποκαλύπτοντας «μαζικά φαινόμενα» σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη γαλλική Καθολική Εκκλησία.

«Πριν από τριάντα πέντε χρόνια, όταν ήμουν ιερέας, συμπεριφέρθηκα με καταδικαστέο τρόπο σε ένα νεαρό κορίτσι ηλικίας 14 ετών», δήλωσε ο Ricard. «Η συμπεριφορά μου προκάλεσε αναπόφευκτα σοβαρές και διαρκείς συνέπειες για το άτομο αυτό», πρόσθεσε.

Ο 78χρονος Ricard ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, έως ότου αποσύρθηκε από τη θέση αυτή το 2019 για να υπηρετήσει στη μητρόπολη της γενέτειράς του, την Dignes-les-Bains, στο νότιο τμήμα της χώρας. Τη δεκαετία του 1980, ήταν ιερέας στην αρχιεπισκοπή της Μασσαλίας.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions