Αρχική Ειδήσεις Γουατεμάλα: Αυξημένη δραστηριότητα στο ηφαίστειο Φουέγο

Γουατεμάλα: Αυξημένη δραστηριότητα στο ηφαίστειο Φουέγο

Τα όργανα μέτρησης έχουν ανιχνεύσει από δύο ως πέντε ηφαιστειακές εκρήξεις την ώρα και καθιζήσεις μέτριας και μεγάλης ισχύος

με Έλενα Τσιουρλή

Στο ηφαίστειο Φουέγο, περίπου 35 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, καταγράφεται αύξηση της εκρηκτικής δραστηριότητας, ενημέρωσε χθες Κυριακή το Εθνικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας (INSIVUMEH) του κράτους της κεντρικής Αμερικής. Κατά το INSIVUMEH, «νέφος ηφαιστειακής τέφρας υψώθηκε (στον ουρανό) και ο άνεμος τις παρέσυρε σε απόσταση μεταξύ 10 και 15 χιλιομέτρων προς δυτική και νοτιοδυτική κατεύθυνση», πλήττοντας εννιά κοινότητες στους πρόποδες του ηφαιστείου, το στόμιο του οποίου υψώνεται στα 3.763 μέτρα.

Δόθηκε προειδοποίηση για την αυξημένη δραστηριότητα του ηφαιστείου και πως μπορεί οδηγήσει να  στο να σχηματίσει ροή λάβας προς πολλά φαράγγια, όπως είχε συμβεί ήδη την 4η Ιουλίου.

Ο Ροδόλφο Γκαρσία, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε πως δεν έχει γίνει καμία εκκένωση κοινότητας μέχρι στιγμής, προσθέτοντας πως ενημερώνονται διαρκώς οι κοινότητες κοντά στο ηφαίστειο.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions