Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: 37 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Κεντάκι

ΗΠΑ: 37 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Κεντάκι

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και δυσχεραίνει την δουλειά των διασωστών

με Έλενα Τσιουρλή

Οι πλημμύρες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και συγκαταλέγονται στις χειρότερες που έχουν πλήξει ποτέ το Κεντάκι, με τον αριθμό των νεκρών μέχρι στιγμής να αγγίζει τους 37 ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Ο κυβερνήτης Μπεσίαρ προειδοποίησε πως «θα βρίσκουμε πτώματα για εβδομάδες, πολλά από τα οποία θα έχουν παρασυρθεί για εκατοντάδες μέτρα».

Η αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε ότι υπήρχε κίνδυνος πλημμυρών στο μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού Κεντάκι ως σήμερα το πρωί, «Είναι πιθανές ισχυρές βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν αστραπιαίες πλημμύρες», ανέφερε η NWS μέσω Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση «φυσικής καταστροφής» αποδεσμεύοντας ομοσπονδιακά κεφάλαια για υποστηριχθούν οι πληγείσες περιοχές στην πολιτεία.

Οι εκτοπισμένοι ντόπιοι έχουν βρει καταφύγιο σε κρατικά πάρκα, εκκλησίες και τροχόσπιτα που πρόσφερε το κράτος ενώ πολλοί άνθρωποι «έχουν μόνο τα ρούχα στην πλάτη τους», είπε ο κ. Μπεσιάρ. «Όλα έχουν καταστραφεί».

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή πυροδοτεί πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι πλημμύρες στο Κεντάκι.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions