Αρχική Ειδήσεις Ιράν: Δυνάμεις ασφαλείας δολοφόνησαν 15χρονη σε σχολείο

Ιράν: Δυνάμεις ασφαλείας δολοφόνησαν 15χρονη σε σχολείο

23 παιδιά έχουν δολοφονηθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων

με Έλενα Τσιουρλή

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στις διαδηλώσεις στο Ιράν με νέο θύμα ένα 15χρονο κορίτσι το οποίο σκότωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας όταν ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από εισβολή τους σε γυμνάσιο θηλέων Shahed στο Αρνταμπίλ.

Η Asra Panahi ήταν μία από τις πολλές μαθήτριες που τραυματίστηκαν στο περιστατικό στο Αρνταμπίλ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το Συντονιστικό Συμβούλιο Συνδικάτων Εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν αρνήθηκαν να τραγουδήσουν έναν ύμνο που εξυμνούσε τον ανώτατο ηγέτη.

Για μια ακόμη φορά, οι αξιωματούχοι απέρριψαν τις κατηγορίες σε βάρος τους και στη συνέχεια η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η Asra είχε πρόβλημα με την καρδιά της.

Η εξέγερση ξέσπασε μετά τον θάνατο της Mahsa Amini, μιας 22χρονης γυναίκας που συνελήφθη από την αστυνομία των ηθών στην Τεχεράνη στις 13 Σεπτεμβρίου, για παραβίαση των αυστηρών κανόνων του Ιράν που απαιτούν από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με χιτζάμπ.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions