Αρχική Ειδήσεις Καίγεται η Ευρώπη – Φωτιά σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κροατία

Καίγεται η Ευρώπη – Φωτιά σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κροατία

Ο επικίνδυνος καύσωνας έχει προκαλέσει μεγάλες πυρκαγιές στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη

με Έλενα Τσιουρλή

Το κύμα καύσωνα που έχει πλήξει την Ευρώπη προκαλώντας μεγάλες πυρκαγιές, φαίνεται πως έχει θα κορυφωθεί με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 45 βαθμούς Κελσίου στην Ισπανία. «Η σημερινή αναμένουμε ότι θα είναι η πιο ζεστή ημέρα αυτού του καύσωνα», ανακοίνωσε η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία (AEMET).

Σχεδόν το σύνολο της Ισπανίας είχε τεθεί χθες σε κατάσταση συναγερμού, εκτός το αρχιπέλαγος των Κανάριων νήσων. Η Ανδαλουσία, η Εστρεμαδούρα και η Γαλικία έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Η κορύφωση του καύσωνα στη Γαλλία αναμένεται την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

«Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με έναν καύσωνα που θα γίνει έντονος μεταξύ της Κυριακής και της Τρίτη», σημείωσε η υπηρεσία. «Οι θερμοκρασίες θα μειωθούν σταδιακά από τα δυτικά από την Τρίτη, Τετάρτη».

Στην Πορτογαλία, το κέντρο της χώρας φλέγεται από τις πυρκαγιές, οι οποίες αναζωπυρώθηκαν την Τρίτη το απόγευμα λόγω της ζέστης και των ισχυρών ανέμων.

«Ζούμε σε μια περιοχή του κόσμου όπου η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώνει συστηματικά τις συνθήκες τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε την Τρίτη ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Η Κλερ Νούλις, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη λόγω «του πάρα πολύ ξηρού εδάφους» και των επιπτώσεων από τις θερμοκρασίες στους παγετώνες στις Άλπεις: «Είναι μια πολύ κακή εποχή για τους παγετώνες», υπογράμμισε, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την κατάρρευση στην Ιταλία μεγάλου όγκου του παγετώνα Μαρμολάντα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ένδεκα ανθρώπων.

Στη Γαλλία δύο πυρκαγιές που τροφοδοτούνται από «την ξηρή βλάστηση», έχουν κάψει από την Τρίτη το απόγευμα 27.000 στρέμματα στην περιοχή του Μπορντό.

Οι ακραίες θερμοκρασίες αναμένεται στη συνέχεια να επεκταθούν σε άλλες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions