Αρχική Ειδήσεις Κορονοϊός: Ανησυχία για έκτο κύμα και τις υποπαραλλαγές Όμικρον

Κορονοϊός: Ανησυχία για έκτο κύμα και τις υποπαραλλαγές Όμικρον

Οι ειδικοί αναμένουν το 6ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι, αυτή τη φορά χωρίς τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας κατά του ιού

με Έλενα Τσιουρλή

Η αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς καθώς τις επόμενες μέρες υπολογίζουν πως τα κρούσματα του κορονοϊού θα ξεπεράσουν τα 20.000 και παράλληλα αναμένουν και την αύξηση των διασωληνώσεων αλλά και των θανάτων από covid-19. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό οφείλεται στην ραγδαία εξάπλωση των υποπαραλλαγών Όμικρον 4 και 5 του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής επιτήρησης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), Πιοτρ Κραμάρζ, τονίζει ότι «Οι υποπαραλλαγές της Omicron όπως οι BA.4 και BA.5 έχουν μία χαρακτηριστική ανοσολογική διαφυγή, κάτι που σημαίνει ότι ούτε οι προηγούμενες λοιμώξεις, ούτε και τα εμβόλια παρέχουν ισχυρή προστασία»

Από την μεριά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε <<Τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20.000 ημερησίως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα υπάρχουν τόσα πολλά ωστόσο δεν θα οδηγούνται στη ΜΕΘ όσοι νοσούν. Αντιθέτως, και ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ, θεωρώ ότι θα δούμε πάλι τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται σημαντικά>>.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions