Αρχική Ειδήσεις Κύπρος: Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά στα Κατεχόμενα

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Κατεχόμενη Καντάρα στην Κύπρο που καίει εδώ και 2 βράδια άρχισε να απειλεί τις κατοικημένες περιοχές

με Έλενα Τσιουρλή

Τεράστια η φυσική καταστροφή που συνεχίζει να προκαλεί η φωτιά που ξέσπασε στα Κατεχόμενα με περισσότερα από δέκα χιλιάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη ως τώρα. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο δάσος της Καντάρας και έφτασε σήμερα να απειλεί το Λευκόνοικο και την Ακανθού. Από το βράδυ εκκενώθηκαν 2 χωριά, το Φλαμούδι και τα Άρδανα για λόγους ασφαλείας, καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει πολύ κοντά σε κάποια σπίτια.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον «υπουργό αγροτική ανάπτυξης και φυσικών πόρων», Ντουρσούν Ογούς, τις επόμενες ώρες στα κατεχόμενα θα φτάσουν αεροσκάφη από το Ισραήλ και την Τουρκία. Εκτός από τις εναέριες δυνάμεις, στην μεγάλη πυρκαγιά επεμβαίνουν όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι «υπηρεσίες» των κατεχομένων. Ο κατοχικός στρατός, η «αστυνομία», η «πολιτική άμυνα», οι «δήμοι» και οι αρμόδιες «υπηρεσίες» υποστηρίζουν το έργο των χερσαίων δυνάμεων της «πυροσβεστικής».

Τα αεροσκάφη θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και στη συνέχεια, σε συντονισμό με την αρχές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα προβούν σε επιχειρήσεις κατάσβεσης. Όπως τόνισαν στο ΚΥΠΕ καλά πληροφορημένες ισραηλινές διπλωματικές πηγές, η απόφαση της ισραηλινής Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως απόλυτα ανθρωπιστική και τίθεται σε εφαρμογή αποκλειστικά σε συνεργασία με τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions