Αρχική Ειδήσεις Κύπρος: Επιστροφή στην υποχρεωτική μάσκα

Κύπρος: Επιστροφή στην υποχρεωτική μάσκα

Στην Κύπρο από σήμερα τέθηκε σε επαναφορά το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών

με Έλενα Τσιουρλή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2022 κατεγράφησαν 19.503 θετικά περιστατικά εντός της κοινότητας, από σύνολο 147.623 εξετάσεων (ποσοστό θετικότητας 13%), ενώ μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου καταγράφηκαν συνολικά 14.914 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εξαιρούνται όσοι πίνουν ή τρώνε, όσοι ταξιδεύουν με ΙΧ, άτομα που αθλούνται (π.χ. σε γυμναστήρια ή σχολές χορού), μάγειρες, άνθρωποι με ειδικές γνωσιακές ικανότητες/ψυχικές/αναπτυξιακές διαταραχές, πολίτες με σοβαρό νευρολογικό/νευρομυϊκό νόσημα που δεν τους επιτρέπει να χειριστούν τη μάσκα και όσοι έχουν ανατομικές γναθοπροσωπικές παραλλαγές/δυσμορφίες ή/και τραυματισμό.

Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων, το πρόστιμο ανέρχεται σε 300 ευρώ, το οποίο επιβάλλεται στον πολίτη και όχι στην επιχείρηση. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου απευθύνει έκκληση στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions