Αρχική Ειδήσεις Νιγηρία: Απήγαν 39 παιδιά για λύτρα

Νιγηρία: Απήγαν 39 παιδιά για λύτρα

Οι κακοποιοί «εισέβαλαν στο αγρόκτημα στο Μαϊρούα και πήραν ομήρους ανήλικους που δούλευαν»

με Έλενα Τσιουρλή

Μια ομάδα βαριά οπλισμένων κακοποιών εισέβαλλε με μοτοσυκλέτες σε ένα αγρόκτημα στην Νιγηρία όπου εργαζόταν ανήλικα παιδιά και τα απήγαν.

Οι βαριά οπλισμένες συμμορίες, στις οποίες οι αρχές αναφέρονται γενικά χρησιμοποιώντας τον όρο bandits («κακοποιά στοιχεία», ή «ληστοσυμμορίτες»), κατατρομοκρατούν πάνω από μια δεκαετία τους κατοίκους στην κεντρική και στη βορειοδυτική Νιγηρία, διαπράττοντας ζωοκλοπές, λεηλασίες, απαγωγές για λύτρα και φόνους. Οι επιθέσεις τους έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.
«Οι bandits εισέβαλαν στο αγρόκτημα στο Μαϊρούα και πήραν ομήρους ανήλικους που δούλευαν», συνόψισε ο Γκάμπο Ίσα, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Κατσίνα.

Αστυνομικοί «έχουν κινητοποιηθεί στην περιοχή» για να «διασώσουν τους ομήρους και να συλλάβουν τους εγκληματίες», πρόσθεσε ο κ. Ίσα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχος στην περιφέρεια Φασκάρι, όπου υπάγεται το χωριό Μαϊρούα, είπε πως απήχθησαν δεκάδες εργάτες γης. Οι περισσότεροι ενήλικοι εργάτες, δεδομένου πως «μπορούσαν να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα», κατάφεραν να ξεφύγουν, «όμως 39 παιδιά, που δεν μπόρεσαν να τους ξεφύγουν, αιχμαλωτίστηκαν» από τους κακοποιούς, είπε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Κατά τον αξιωματούχο αυτό, στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος είχε κλείσει συμφωνία με κακοποιούς, προκειμένου να μπορεί να γίνεται ομαλά η συγκομιδή με αντάλλαγμα την καταβολή χρημάτων, εν είδει «προστασίας» από τις συμμορίες. Όμως οι bandits δεν έλαβαν τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί, πρόσθεσε.

Προφανώς οι κακοποιοί «ήταν έξαλλοι που ξανάρχισε η δραστηριότητα στο αγρόκτημα χωρίς να έχουν πληρωθεί» το ποσό που τους είχαν υποσχεθεί, πρόσθεσε. Η περιφέρεια Φασκάρι, στα σύνορα με την πολιτεία Ζαμφαρά, ζει υπό τη διαρκή απειλή των απαγωγών από τους bandits, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο.

Κάτοικος της περιοχής είπε ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που απήχθησαν είναι «κορίτσια κάτω των 14 ετών». Δυο από τα παιδιά κατάφεραν να ξεφύγουν, ακόμη ένα αφέθηκε ελεύθερο επειδή ήταν άρρωστο.

Σύμφωνα με αυτοδιοικητικό αξιωματούχο, οι κακοποιοί απαιτούν 30 εκατ. νάιρα (σχεδόν 68.500 δολάρια ΗΠΑ) για λύτρα. Η απασχόληση ανήλικων παιδιών σε αγροκτήματα είναι συνηθισμένη σε πολιτείες της βόρειας Νιγηρίας, όπου καταγράφονται οι υψηλότεροι αριθμοί παιδιών που δεν πάνε σχολείο, σύμφωνα με την UNESCO.

 

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions