Αρχική Ειδήσεις Nord Stream: 4η διαρροή φυσικού αερίου

Nord Stream: 4η διαρροή φυσικού αερίου

Οι 2 από τις 4 διαρροές εντοπίζονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας

με Έλενα Τσιουρλή

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις διαρροές φυσικού αερίου στους αγωγούς της Nord Stream καθώς η ακτοφυλακή της Σουηδίας ανακάλυψε μια τέταρτη διαρροή αερίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποπτεύεται δολιοφθορά πίσω από τις διαρροές φυσικού αερίου στους υποθαλάσσιους ρωσικούς αγωγούς προς την Ευρώπη και έχει υποσχεθεί μια «στιβαρή» απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ενεργειακής της υποδομής.

«Δύο από αυτές τις τέσσερις (διαρροές) βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας», δήλωσε η εκπρόσωπος της σουηδικής ακτοφυλακής Τζένι Λάρσον στην εφημερίδα αργά την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου. Οι άλλες δύο παραβιάσεις είναι στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.

Η σουηδική ακτοφυλακή δεν μπόρεσε να διευκρινίσει για ποιο λόγο εντοπίστηκε καθυστερημένα η τέταρτη διαρροή, ενώ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σουηδικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η διαρροή αυτή βρίσκεται στον αγωγό Nord Stream 2.

«Οι ύποπτες πράξεις δολιοφθοράς κατά των αγωγών φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα ήταν πιθανώς προμελετημένες επιθέσεις με χρήση υποβρύχιων εκρηκτικών μηχανισμών που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως» δήλωσε στο Sky News μια πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Η πηγή έκανε λόγο για νάρκες που θα μπορούσαν να είχαν ποντιστεί στον βυθό της θάλασσας, να είχαν ριφθεί από σκάφος ή και να είχαν τοποθετηθεί δίπλα στους αγωγούς Nord Stream με υποβρύχιο drone πριν από μήνες ή και χρόνια.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions