Αρχική Ειδήσεις Πολιομυελίτιδα: Ανιχνεύτηκε ο ιός στη Βρετανία

Πολιομυελίτιδα: Ανιχνεύτηκε ο ιός στη Βρετανία

Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από τον εντοπισμό του ιού της πολιομυελίτιδας στα λύματα στο Λονδίνο

με Έλενα Τσιουρλή

Ο ιός της Πολιομυελίτιδας είχε εξαλειφθεί από το 2003 ωστόσο ανιχνεύτηκε ξανά στα λύματα του Λονδίνου. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δήλωσε ότι τα απόβλητα από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Beckton στο Newham τον Φεβρουάριο είχαν βρεθεί θετικά στον ιό πολιομυελίτιδας πιθανότατα από κάποιον που εμβολιάστηκε πρόσφατα στο εξωτερικό. Ο κίνδυνος είναι χαμηλός, αλλά οι γονείς θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου.

«Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα προστατευθεί από τον εμβολιασμό στην παιδική ηλικία, αλλά σε ορισμένες κοινότητες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, τα άτομα μπορεί να παραμείνουν σε κίνδυνο», δήλωσε η Δρ Vanessa Saliba, σύμβουλος επιδημιολόγος στο UKHSA.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός προέρχεται από κάποιον που είχε εμβολιαστεί στο εξωτερικό με εμβόλιο της πολιομυελίτιδας από το στόμα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2004.

Το άτομο αυτό στη συνέχεια απέβαλε ίχνη του ιού από το έντερό του, τα οποία ανιχνεύθηκαν από τη δειγματοληψία των λυμάτων.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτή η μορφή του ιού μπορεί στη συνέχεια να μεταδοθεί σε άλλους και να μεταλλαχθεί σε αυτό που είναι γνωστό ως «προερχόμενη από το εμβόλιο» πολιομυελίτιδα.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν έχουν ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την κατάσταση.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions