Αρχική Ειδήσεις Θεσσαλία: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών ο 20χρονος που βίασε 50χρονο με νοητική υστέρηση

Θεσσαλία: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών ο 20χρονος που βίασε 50χρονο με νοητική υστέρηση

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2, καθώς ένας δικαστής και ένας ένορκος έκριναν πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

με Έλενα Τσιουρλή

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς αναστολή, καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας τον 20χρονο Αλβανικής καταγωγής όπου φέρεται πως ασέλγησε σε έναν 50χρονο με νοητική υστέρηση. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 20χρονο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, από δύο δράστες, που ενεργούσαν από κοινού. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονταν και ένας 12χρονος ανήλικος, ο οποίος, ωστόσο, απαλλάχθηκε της κατηγορίας.

Ο 20χρονος βουλγαρικής υπηκοότητας κατηγορούνταν ότι στις 19 Σεπτεμβρίου του 2019 το απόγευμα, σε περιοχή του Αλμυρού, είχε ασελγήσει παρά φύση στον 50χρονο με νοητική στέρηση. Είχε συλληφθεί, ωστόσο του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

Ο 20χρονος φέρεται να παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, εξαφανίστηκε από τον τόπο κατοικίας του και φέρεται να αναχώρησε από την Ελλάδα. Ο 12χρονος συνεργός του κατηγορούνταν ότι είχε πει στον 50χρονο με νοητική στέρηση και θύμα, να μεταβεί στην περιοχή, όπου φέρεται να τον περίμενε ο 20χρονος. Η απόφαση του Κακουργιοδικείου ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2, καθώς ένας δικαστής και ένας ένορκος έκριναν πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions