Αρχική Ειδήσεις Θεσσαλονίκη: Από αποθήκη πυρομαχικών οι ενεργές οβίδες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στην Λέοντος Σοφού

Θεσσαλονίκη: Από αποθήκη πυρομαχικών οι ενεργές οβίδες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στην Λέοντος Σοφού

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει 29 οβίδες ενώ έχουν αποκλείσει την περιοχή και εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και κοντινή πολυκατοικία

με Έλενα Τσιουρλή

Ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του στρατού από το τμήμα εξουδετέρωσης ναρκών βρίσκονται στο οικόπεδο της Λέοντος Σοφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δίπλα από τις φοιτητικές εστίες όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει 29 ενεργές οβίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ο αριθμός μαίνεται να αυξηθεί.

Συγκεκριμένα, είχαν εντοπιστεί διαδοχικά οκτώ οβίδες τις προηγούμενες ημέρες, χθες Πέμπτη βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κιβώτιο με 15 ίδιες οβίδες, 33 εκατοστών και διάμετρο 81 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ άλλες 6 εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί.

Όλες προέρχονται από το ίδιο σημείο και εικάζεται ότι στον χώρο υπήρχε την περίοδο της Κατοχής αποθήκη με πυρομαχικά. Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπήρχε μια τριώροφη πολυκατοικία που είχε ανεγερθεί το 1954 και κατεδαφίστηκε το 2004 σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς πυροτεχνουργοί του ελληνικού στρατού και με ανιχνευτές μετάλλων ερευνούν εκεί όπου γίνονται οι χωματουργικές εργασίες από τον εκσκαφέα.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο έχουν αποκλείσει την περιοχή ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκκενωθεί κοντινή πολυκατοικία.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions