Αρχική Ειδήσεις Τσαβούσογλου: Λέμε «καλημέρα» στην Ελλάδα για να ξυπνήσει και να μη γίνει Ουκρανία

Τσαβούσογλου: Λέμε «καλημέρα» στην Ελλάδα για να ξυπνήσει και να μη γίνει Ουκρανία

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την Ελλάδα αξιολύπητη και ότι κλαίγεται σε άλλες χώρες

με Έλενα Τσιουρλή

Καυστικές και άκρως προκλητικές δηλώσεις δίχως τελειωμό από την πλευρά της Τουρκίας, μετά την δήλωση του Ερντογάν ‘’η φράση μας, θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, τρομάζει τους εχθρούς μας’’ ακολουθεί η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ‘’ Λέμε «καλημέρα» στην Ελλάδα για να ξυπνήσει και να μη γίνει Ουκρανία’’. Τα λόγια μάλιστα δεν έμειναν εκεί αφού χαρακτήρισε την Ελλάδα αξιολύπητη, λέγοντας πως κλαίγεται σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι ήδη αξιολύπητη, πραγματικά είναι σε τόσο αξιολύπητη κατάσταση που [Έλληνες πολιτικοί] πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν», αναφερόμενος στις διπλωματικές επαφές και επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην Πράγα και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε Αίγυπτο.

Κάλεσε την Ελλάδα να ‘’ξυπνήσει’’ για να μην έχει άσχημη τύχη, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ελληνική λέξη καλημέρα. «Λέμε στην Ελλάδα ότι αν θεωρείς ότι πίσω σου βρίσκονται ΗΠΑ και η Ε.Ε., σου λέμε «καλημέρα» για να ξυπνήσεις»

Κατηγόρησε τη Ελλάδα πως φέρεται υποκριτικά, δίνοντας ως παράδειγμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο και λέγοντας ότι η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη Λιβύη και έχει μόνον έναν στόχο, τη σταθερότητά της.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

«Θύμισε» είσης ότι «οι Τούρκοι στρατιώτες έρθξαν τους Έλληνες στη θάλασσα πριν από 100 χρόνια» και πως η Ελλάδα είναι εχθρική με την Τουρκία.

Επίσης, κατηγόρησε για ακόμη μία φορά την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων για την ειρήνη, θέτοντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης.

«Για τη συνέχιση της ειρήνης, πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Άρα θέλουν σύγκρουση, δεν θέλουν ειρήνη. Κι αυτό πρέπει να απαντηθεί» είπε.

Το παραλήρημα του συνεχίστηκε, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να κάνει λόγο για διώξεις της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, για καταπίεση των μουσουλμάνων.

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions