Αρχική Ειδήσεις Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 14χρονης – Προκύπτουν ερωτηματικά για τα αίτια θανάτου της

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 14χρονης – Προκύπτουν ερωτηματικά για τα αίτια θανάτου της

Οι γιατροί δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εκδορών στο πρόσωπο και στον λαιμό της, ούτε και ότι υπέστη ηλεκτροπληξία

με Έλενα Τσιουρλή

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο της 14χρονης που βρισκόταν σε κώμα εδώ και 6 μήνες και έχασε την ζωή της προ λίγων ημερών. Η ανήλικη είχε ματαφερθεί στο Νοσοκομείο με Ι.Χ. αυτοκίνητο στις 4 Ιανουαρίου 2022, στις 3.45 τα ξημερώματα και οι συγγενείς της (η μητέρα και ο παππούς της) δήλωσαν ότι τη βρήκαν στην πεσμένη στην ντουσιέρα του σπιτιού της, μούσκεμα και όταν προσπάθησαν να τη σηκώσουν τους «χτύπησε» το ρεύμα, λέγοντας ότι η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία από τον θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Ωστόσο, οι γιατροί έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πώς προκλήθηκαν.

Η ανήλικη φέρεται να είχε μελανιάσει από ανακοπή καρδιάς, όταν έφτασε στο Νοσοκομείο δεν είχε αναπνοή και σφυγμό, ενώ ήταν μελανιασμένη λόγω καρδιακής ανακοπής που υπέστη. Κατά τη διάρκεια της Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το κορίτσι υπέστη βροχοσπασμό, οι γιατροί τη διασωλήνωσαν άμεσα και έγινε διακομιδή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση των γιατρών του Νοσοκομείου, δεν γίνεται καμία αναφορά σε άλλα σημάδια (εκδορές ή μελανιές) στο πρόσωπο και στον λαιμό, ούτε και για χτύπημα στο κεφάλι, που ισχυρίζονται οι συγγενείς ότι προκλήθηκε από την πτώση του κοριτσιού στην ντουσιέρα.

Η μητέρα και ο παππούς της, δήλωσαν στο Νοσοκομείο και στην κατάθεση τους στην Αστυνομία, ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι άκουσαν έναν δυνατό γδούπο από το μπάνιο, μπήκαν και είδαν την ανήλικη να έχει πέσει στην ντουσιέρα και όταν οι ίδιοι προσπάθησαν να την σηκώσουν τους «χτύπησε» το ρεύμα, ενώ είχαν διαπιστώσει ότι είχε κάταγμα κρανίου. Παρόλα αυτά στην ιατροδικαστική έκθεση καταρρίπτεται ο ισχυρισμός των συγγενών της για ηλεκτροπληξία καθώς αναφέρεται ότι δεν βρέθηκε σημείο εισόδου και εξόδου στο σώμα ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά αυτά τα αποτελέσματα προκύπτουν ερωτηματικά για τον θάνατο της 14χρονης αφού αποκλείστηκε το ενδεχόμενο θανάτου από ηλεκτροπληξία, ενώ άγνωστο παραμένει πως χτύπησε και έπεσε στην μπανιέρα, και το πόση ώρα μεσολάβησε από την ώρα που την βρήκαν οι συγγενείς της μέχρι την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Για την υπόθεση της 14χρονης μίλησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων στο MEGA δηλώνοντας ότι μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά.

Σχετικά με την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε:

«Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία, μπορεί να μας  επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή τα υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».

Τέλος, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions