Αρχική Ειδήσεις Ιαπωνία: Το δικαστήριο τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης ομόφυλων ζευγαριών

Ιαπωνία: Το δικαστήριο τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης ομόφυλων ζευγαριών

Η χώρα απαγόρεψε τον γάμο των ατόμων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

με Έλενα Τσιουρλή

Η Ιαπωνία είναι η μοναδική χώρα της Ομάδας των Επτά που δεν επιτρέπει σε πρόσωπα του ίδιου φύλου να παντρεύονται. Το ζήτημα έφτασε στα δικαστήρια, από τρία ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία υπέβαλαν αναφορά στο δικαστήριο με την σχετική απαγόρευση,  ωστόσο μόνο μία από τις υποθέσεις προχώρησε σε διαδικασία ακρόασης, ενώ το αίτημα αποζημίωσης για το κάθε ένα από τα τρία ζευγάρια του ύψους των 1 εκατομμυρίου απορρίφτηκε από το δικαστήριο και δεν είναι γνωστό ακόμα αν οι καταγγέλλοντες θα προχωρήσουν σε έφεση.

Το σύνταγμα της Ιαπωνίας ορίζει τον γάμο ως «ένωση που βασίζεται στην συναίνεση ατόμων των δύο φύλων» και η απαγόρευση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν κρίνεται αντισυνταγματική. Υπό τον ισχύοντα νόμο στην Ιαπωνία, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν επιτρέπεται να παντρεύονται, δεν μπορεί ο ένας να κληρονομήσεις τα περιουσιακά στοιχεία του άλλου, ενώ δεν έχουν και γονικά δικαιώματα στα παιδιά του συντρόφου τους.

Η χορήγηση πιστοποιητικού σε ομόφυλα ζευγάρια που αναγνωρίζει τη σχέση τους σε ορισμένες επαρχίες της χώρας, δίνει το δικαίωμα να νοικιάζουν μαζί ένα σπίτι και να έχουν δικαιώματα επισκέψεων στα νοσοκομεία.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions