Αρχική Ειδήσεις Υψηλές αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Υψηλές αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Νέες αυξημένες τιμές αναμένονται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τις τιμές να φτάνουν έως και 35% πάνω

με Έλενα Τσιουρλή

Από 1η Ιουλίου αναμένονται να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με την ακρίβεια στα καύσιμα, η οποία με την σειρά της φέρει νέες ανατιμήσεις. Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συγκεκριμένων βασικών διαδρομών, με βάση πληροφορίες, η αύξηση θα είναι στο 7%, σε επιβάτες, αυτοκίνητα και φορτηγά. Ήδη βέβαια, αθροιστικά, η αύξηση που έχει περάσει, μέχρι τώρα κυμαίνεται μεταξύ 25-33%. Έτσι μετά από το νέο άλμα στις τιμές η διαφορά σε σχέση με πέρυσι φτάνει το 40%.

Σύμφωνα με τον ναυτιλιακό πράκτορα, Γιάννη Δημητριάδη, ο διπλασιασμός στις τιμές των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και τα ταχύπλοα έχει φέρει σημαντικές αυξήσεις, με την αγορά να αναμένει πώς θα κινηθεί η επιβατική κίνηση.

Ωστόσο, επισήμανε ο κ. Δημητριάδης, αν και υπάρχουν πολλές προσφορές για το εξωτερικό, ο κόσμος το καλοκαίρι προτιμάει τα ελληνικά νησιά, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη, αν και οι τιμές έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 20 με 30%. Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, είναι επιδοτούμενα, με τις τιμές στην οικονομική θέση να παραμένουν σταθερές.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions