Αρχική Ειδήσεις Κιβωτός του κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ξυλοδαρμούς

Κιβωτός του κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ξυλοδαρμούς

Η έρευνα των υποθέσεων ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

με Έλενα Τσιουρλή

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ενός ανηλίκου στην Κιβωτό του κόσμου, καθώς έπειτα ακολούθησαν βροχή κι άλλες τέτοιες καταγγελίες είτε σεξουαλικών παρενοχλήσεων είτε ξυλοδαρμού.  Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρίσκεται προβεβλημένο στέλεχος της ΜΚΟ. Σε βάρος του υπήρξε κι άλλη καταγγελία για ίδιο περιστατικό στη Χίο.  Άνθρωπος που φιλοξενούνταν εκεί, είχε μπει σε δωμάτιο και είχε βρει τον καταγγελλόμενο να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με νεαρό αγόρι. Ενημερώθηκε η αστυνομία, αλλά το θύμα αρνήθηκε να καταθέσει.

Ερευνώνται καταγγελίες πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά αγόρια σε δομές που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου. Η πρώτη καταγγελία έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, κρίθηκε σοβαρή και η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Όλα αυτά ενώ στο φως έρχονται και νέες καταγγελίες – μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν ζήσει κάποια στιγμή την Κιβωτό του Κόσμου και πλέον έχουν μεγαλώσει και φύγει από τις δομές της.

Το βράδυ της Τετάρτης υπεβλήθη στην Αστυνομία άλλη μία καταγγελία από έναν 19χρονο νεαρό που φιλοξενούταν σε μία από τις δομές. Ο 19χρονος ισχυρίζεται πως στα 15 του έτη, δύο εργαζόμενοι της δομής ασέλγησαν εις βάρος του.

Φέρεται πως στην κατάθεσή του, ο 19χρονος τους κατονομάζει και αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο άντρες και να λογοδοτήσουν.

Καταγγέλλουν ξύλο, πολύμηνες τιμωρίες, εκμετάλλευση, παρενόχληση, κακοποίηση. Αυτά περιγράφουν στην Καθημερινή τρεις άνθρωποι που έζησαν στην Κιβωτό του κόσμου. Ένας απ’ αυτούς, ένας 27χρονος, περιέγραψε πως άτομο που δούλευε στη δομή είχε πάει σε διαμέρισμα όπου κρατούνταν απομονωμένος, είχε ξαπλώσει δίπλα του και είχε βάλει το χέρι του στα γεννητικά όργανα του παιδιού.

Στην ερώτηση «τι κάνεις», απάντησε «θα σου αρέσει». Ο νεαρός τον χαστούκισε και ο άνδρας έφυγε. Όταν το συζήτησε με φίλο του, είχε κι εκείνος παρόμοια εμπειρία, αλλά φοβήθηκαν να το καταγγείλουν. «Την προηγούμενη χρονιά από το περιστατικό βρισκόμασταν στην κατασκήνωση στη Ραφήνα και ο βοηθός του ομαδάρχη είχε κατηγορήσει τον ίδιο άνθρωπο για ασέλγεια. Τον έβγαλαν τρελό», τόνισε ο 27χρονος.

Ο ίδιος λέει πως είναι ευγνώμων στην Κιβωτό γιατί του έμαθαν γράμματα αλλά τονίζει ότι τον απέτρεψαν από το να πάει λύκειο. Είναι ένα παιδί που πήγε στην Κιβωτό λόγω κακοποίησης, η πλάτη του είχε ανοίξει από τους ξυλοδαρμούς του πατέρα του, ενώ τον έστελναν να ζητιανεύει στα φανάρια.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2024 © DailyTraffic – Designed & Developed by JdiWeb Solutions