Αρχική Ειδήσεις Λωρίδα της Γάζας: 21 νεκροί από πυρκαγιά σε προσφυγικό καταυλισμό

Λωρίδα της Γάζας: 21 νεκροί από πυρκαγιά σε προσφυγικό καταυλισμό

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε κτίριο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια

με Έλενα Τσιουρλή

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνους αξιωματούχους τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουγαν κραυγές από τους εγκλωβισμένους που καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, αλλά αδυνατούσαν να προσεγγίσουν το κτίριο που είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας της Παλαιστινιακής Αρχής αναφέρει:

«Τα πληρώματα πολιτικής άμυνας ολοκλήρωσαν την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε κτήριο κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό στην Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σήμερα το απόγευμα. Με την υποστήριξη της αστυνομίας κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να ελέγξουν τη φωτιά και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε άλλα σπίτια.

Από τις προκαταρκτικές έρευνες για το δυστύχημα προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα βενζολίου αποθηκευμένη μέσα στο σπίτι, που οδήγησε σε μεγάλη πυρκαγιά με πολλούς θανάτους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, οι ομάδες πολιτικής άμυνας και οι ιατροδικαστικές ομάδες συνεχίζουν τις έρευνες για το οδυνηρό περιστατικό».

 

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions