Αρχική Ειδήσεις «Άνεμος Ελευθερίας: 1821» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Από τις 24 Μαρτίου στους κινηματογράφους

«Άνεμος Ελευθερίας: 1821» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Από τις 24 Μαρτίου στους κινηματογράφους

H View Master Films και ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζουν την μυθοπλαστική ταινία τεκμηρίωσης με τίτλο ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1821 με αφορμή τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Επανάστασης.

με Παναγιώτης Χασάπης

Αποτελεί τη μοναδική μυθοπλαστική ταινία μεγάλου μήκους που ετοιμάστηκε και παρουσιάζεται στο πλαίσιο της επετείου. Συνδυάζεται η μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ, ώστε να ενσωματωθούν στον έργο οι αιτιακές σχέσεις της ιστορικής έρευνας αλλά και η αφήγηση της μυθ-ιστορίας,τα ντοκουμέντα της Ιστορίας αλλά και οι ήρωες της μυθοπλασίας.

Η ταινία παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας-επινοημένο πρόσωπο- στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί/οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη.

Μέσα από την ιστορία του Φίλωναπαρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα,για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και τη διαπάλη των ιδεών· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.

Το σενάριο συνδυάζει φαντασία και πραγματικότητα. Χαρακτηριστική η περίπτωσητου Χριστόφορου Περραιβού -συνοδοιπόρος και μέντορας του Φίλωνα-που αποδεδειγμένα συνέβαλε στη συμφιλίωση των οικογενειώντης Μάνης και του οποίου ο επαναστατικός βίος απλώνεται σ’ ένα διάστημα τριάντα χρόνων, από τη σύλληψή του στην Τεργέστη με τον Ρήγα, το 1798 μέχρι και τη συμμετοχή του στην τελευταία μάχη του αγώνα στην Πέτρα με τον Δημήτριο Υψηλάντη, το 1829.

Παίζουν: Τίμος Παπαδόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Πάνος Κυπαρίσσης,

Ρηνιώ Κυριαζή, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Τσάτσης

Δείτε το trailer:

Πηγή: mikrofwno.gr

Μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε Στο Newsletter

Copyright 2022 © DailyTraffic – Designed & Developed by JDI Web Solutions